Как и мобилните приложения могат да ни пазят от слънцето

„Що се отнася до слънцето, трябва да бъдем много внимателни.” Това ни повтарят навсякъде и постоянно, но знаем ли как да се пазим? Освен добрия избор на слънцезащитен крем, трябва да преценим и кога и как да се излагаме на пряка слънчева светлина. Защо е важно? Прекаленото и незащитено излагане на слънце не само ще състари преждевременно кожата ви и ще стимулира образуването на бръчки по лицето, но може да доведе и до много по-сериозни проблеми със здравето.

Разбира се, както вече сме ви казвали и за това има мобилни приложения – те могат да ви помогнат да се предпазите и в най-горещите летни дни. Представяме ви пет безплатни приложения, които ще ви помогнат да се пазите от слънцето, а някои дори ще ви дадат ценни съвети.

UVLens

Целта на компанията, която стои зад създаването на UVLens, е да помага на хората да живеят по-здравословно. Приложението засича локацията ви и ви показва прогноза на UV лъчите – кога ще са по-силни и кога по-слаби. Нещо повече, спрямо тази информация и предварително въведена информация за вашата кожа, указва за колко време можете да изгорите на слънцето, а ако използвате слънцезащитен крем, изчислява времето на защита и известява, когато то изтече.

слънцето Как и мобилните приложения могат да ни пазят от слънцето А1 Блог

QSun

Освен, че също поддържа прогноза за времето, концентрирана върху лъчението на слънцето, QSun се фокусира и върху това колко витамин D произвежда тялото ви спрямо времето, прекарано навън. А както знаете, той е изключително важен за здравето ни и можем да го набавим не само от храна, но и от слънцето. Все пак внимавайте – не е нужно да прекалявате със слънчевите бани, за да си набавите достатъчно.

Raymio

Освен обичайните функции на приложенията за слънчева защита, Raymio позволява да добавите вашите семейство и приятели към акаунта си и така да можете да им бъдете от полза. А какво по-хубаво от това лесно да следите дали детето ви е добре защитено от слънцето?

слънцето Как и мобилните приложения могат да ни пазят от слънцето А1 Блог

TANtastic UV

Целта на това приложение е да успеете да се сдобиете с желания тен, но без да прекалявате със слънцето. Приложението изчислява спрямо прогнозата за UV лъченията кои са най-добрите часове за слънчеви бани, а с функциите таймер и хронометър следи кога трябва да нанесете отново плажно масло, кога да смените позата или да вземете почивка. За съжаление то е налично само за iOS, за разлика от останалите приложения, които ви представихме.

Solarize: Sun Tanning App

И за да не се чувстват ощетени потребителите на Android, представяме Solarize, който ще помогне за техните слънчеви бани. Опростеният софтуер иска от вас единствено да въведете информация за кожата си и фактора слънцезащита, който ползвате. След това с обратно броене отчита времето до автоматичната аларма. Тя ви известява да вземете кратка почивка.

Въпрос само няколко клика е да заложим на предпочитаното от нас приложение и да съхраним здравето си. А лятото сме изкушени от какви ли не неща, особено по време на почивката си. Помнете, че дори във водата, а също и на сянка, шансът да изгорите остава. Затова вземайте предпазни мерки, пийте много вода и не пренебрегвайте слънцезащитните продукти.

Е, вече сте напълно готови за лятна почивка. И не забравяйте да запечатате хубавите моменти в снимки!

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*