Мейуедър срещу Макгрегър или кой е най-якият на света

Кой е по-силен – Командо или Рамбо – ей такива екзистенциални въпроси си задаваха децата преди има-няма 30 години, а от време на време се намираше по някой батко, който да каже – не се карайте, най-як е Брус Лий (познат по онова време и като „Брусли”). Доста време гледахме с лека насмешка на подобни, невъзможни сравнения и сигурно така щеше да бъде и днес, ако не бяхме „затапени” от новината, че Флойд Мейуедър ще се бие срещу Конър Макгрегър. Да, 40-годишният, непобеден на професионалния ринг, американец отново слага ръкавиците срещу най-голямото име в бойните спортове в момента – Макгрегър, чиято звезда изгря благодарение на най-популярния шампионат за смесени бойни спортове – UFC.

За едното его и за малко пари

Колкото и невероятно да звучи, представителите на два различни спорта ще премерят сили и его, за да разберем кой е „най-якият”. Победителят ще получи слава, признание, лично удоволствие и не на последно място – баснословна сума пари. Всъщност с последното ще се сдобият и двамата – по непотвърдени данни всеки от тях ще прибере около 100 милиона долара за себе си след края на двубоя. Очакванията са, че битката на годината може да генерира около 600 милиона долара.

Компромисите на Макгрегър
Макгрегър Мейуедър срещу Макгрегър или кой е най-якият на света А1 Блог

Конър Макгрегър

Безспорно огромният компромис идва от Макгрегър – ирландецът се съгласи да се бие по правилата на бокса, въпреки че няма нито един изигран двубой на професионално ниво в този спорт. Той ще замени познатия октагон с класическия ринг и ще изиграе 12 рунда по 3 минути, вместо традиционните за шампионски мач в UFC 5 рунда по 5 минути. Любопитен факт е, че ако случайно адреналинът вземе връх и реши да вкара някой ритник в суматохата, Макгрегър ще загуби около 90% от хонорара, което си е доста, ако се върнем на цифрите от горния абзац. Компромисът от страна на Мейуедър – американецът се съгласи да се бие с по-малки ръкавици от предвидените за неговата категория, което е прецедент в историята на професионалния бокс. Така ръкавиците ще са една идея по-близо до тези, с които Макгрегър е свикнал в UFC.

Трудова автобиография

Накратко – и двамата имат известно количество успехи.

40-годишният Мейуедър влиза в мача без нито една загуба на професионално ниво. Последната му загуба е в олимпийския турнир в Атланта през 1996 г., когато губи по точки на полуфинал от родния шампион Серафим Тодоров – Сарафа. В кариерата си като професионалист американецът има 49 победи от 49 мача, като 26 от тях с нокаут.

Макгрегър Мейуедър срещу Макгрегър или кой е най-якият на света А1 Блог

Флойд Мейуедър

Макгрегър ще стъпи на ринга като едно от най-нашумелите имена в световния спорт в момента. Ирландецът, познат като Прочутия, има 21 победи от 24 мача в смесените бойни изкуства, 18 от които с нокаут. 29-годишният боец е първият състезател в UFC, който държи по едно и също време титлите в 2 отделни категории – лека и перо.

Часът и мястото на срещата

Датата е 27 август, часът 4:00 сутринта българско време. Мястото: T-Mobile Arena в Лас Вегас. Ако решите да се разходите до столицата на хазарта, с часовата разлика датата става 26 август. Пригответе си и между 500 и 10 000 долара за билет. Ако все пак стигнете до там, но останете без пропуск, цената на pay per view услугата отвъд Океана е 99 долара. Но спокойно – събитието на годината може да се гледа на живо и тук по Mtel Sport 2. Цената на удоволствието – безплатно за всички клиенти на спортния пакет на телекома. Ако все още не сте се възползвали от възможността – може да го направите като заплатите 2,99 лв. на месец за всички спортни канали на Мтел (Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport) с двугодишен абонамент или 5,99 лв. на месец без срочен ангажимент.

Отговорът на въпроса

И така, остават десетина дни, за да научим отговора на още един екзистенциален въпрос – кой е по-як – Мейуедър или Макгрегър, освен ако не се намери някой батко или по-скоро чичко, който да ни обясни, че всъщност най-силен е Сарафа – последният ошамарил американския шампион преди повече от 20 години.

Макгрегър Мейуедър срещу Макгрегър или кой е най-якият на света А1 Блог

Кадър от последата загуба на Флойд Мейуедър – полуфиналът срещу Серафим Тодоров на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.

#MayMacMtelSport, #mayweathermcgregor, #maymac, #mayweather, #conormcgregor, #thenotorious

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*