5 от най-скъпите мобилни приложения

Каква е най-голямата сума, която сте плащали за мобилно приложение и какво беше то? Google Play и AppStore са пълни с много полезни приложения, за които не един път сме ви разказвали. Има редица такива за отглеждане на цветя, спорт, за здравословен живот, дори за слънцезащита и какво ли още не. И всички те са напълно безплатни за Android и iOS, а платените им версии също си струват.

Докато много хора се възползват най-вече от безплатните възможности в света на интернет и мобилните устройства, други изобщо не пестят от това. Затова днес ви представяме някои от най-скъпите мобилни приложения:

приложения 5 от най-скъпите мобилни приложения А1 Блог

Abu Moo collection 700 лв. (общо 4200 лв.)

Това е колекция от 6 виртуални диаманта, всеки от които струва 700 лв. Какъв е смисълът? „Да покажете на хората, че сте богати”, казват създателите. Самата колекция е с версия само за Android и има общо около 50 изтегляния.

iVIP – The Richest Person (700 лв.) и Most Expensive App (256 лв.)

Създателите твърдят, че iVIP е „символ на класа и социален статус”, а единствената функция на приложението е анимация диамант, който се върти и блещука. За разлика, Most Expensive App никак не е най-скъпата апликация, както претендира, но пък нейните функции са още по-малко – никакви. За съжаление (или пък не) на притежателите на iPhone обаче двете приложения са налични само в Google Play.

iVIP Black – „The Millionaire’s App” ($1000)

Приложението дава възможност на заможните хора по света да влязат в клуб, с който да получават специални привилегии при ползването на различни услуги. За да станете част от клуба на iVIP Black, трябва да докажете приходи от поне 1 млн. лири, а част от възможностите, които получавате са специално отношение при всички iVIP партньори. iVIP RediVIP Red пък е безплатната версия на приложението, която ви позволява да се „докоснете“ до услугите на Black версията, като ползвате минималните й възможности.

DDS GP Yes! ($500)

Не оставайте с впечатлението, че всички скъпи приложения са безсмислени. Представяме ви DDS GP Yes!. То е създадено в помощ на денталните специалисти, за да презентират по-добре състоянието на пациента и така да му помогнат да разбере как може да се лекува и какви са последващите стъпки. Приложението е преведено на 13 езика, помага на над 13 хил. зъболекари по света и е с версия само за iPad. Въпросът е наистина ли си струва цената спрямо функциите, които предлага?

BarMax ($1000)

Ето още едно приложение, този път насочено към обучението. Група студенти по право в Харвард създават BarMax през 2010 г., за да помогнат на колегите си да учат по-лесно. Така „вкарват“ технологията в подготвителните курсове, като добавят в приложението много информация, лекции и примерни тестове, които да помогнат на потребителите. И всичко това, направено с помощта на едни от най-добрите преподаватели по право в света.

Тук е моментът да ви напомним, че някои платени приложения могат да се окажат измамни и изтеглянето им да не е точно това, което се представя. За да не попадате „в капана“ на подобни измами, ви препоръчваме внимателно да проучвате, преди да изтеглите и да заплатите.

И така, кое е вашето любимо платено приложение?

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*