Мтел в отборния триатлон на А1

На 8 септември се проведе традиционният отборен триатлон на А1, в който имаха възможност да участват и представители от всички компании в групата на Telekom Austria Group, сред които и Мтел. В Аузее (Ausee), Австрия 327 отбора се надпреварваха в плуване, бягане и колоездене. От страна на Мтел се включиха 6 колеги в различни отбори. Запознайте се с тях и усетете атмосферата на събитието.

 

 Мтел в отборния триатлон на А1 А1 Блог

снимка: личен архив

Име: Ясен Цветков

Как реши да участваш в отборния триатлон на А1? В момента, в който бе обявена новината за триатлона, прегърнах идеята и започнах да търся съотборници. Георги веднага изяви желание, понеже колоезденето му е хоби, Ники пък е завършил спортно училище, а Диляна е страхотен организатор и ролята на фен й пасна като ръкавичка.

Как оценяваш личното си представяне? Успешно, защото подобрих личния си рекорд с 1 минута, справих се с темпото, за което бях тренирал усилено в последния 1 месец – около 14,5 км/ч и в крайна сметка финиширах на 25-о място от всички 327 участници.

С какво ще запомниш триатлона? С перфектната организация – програмата, маркировката на състезателните маршрути, кетъринга, всичко бе изпипано прецизно, до най-малкия детайл. Истински машини – беше подсигурена мобилна базова станция, за да имат всички участници и публика качествени мобилни услуги.

Как би описал атмосферата на събитието? Въздухът около езерото Аузее беше толкова чист, че дробовете ми отначало се шокираха. Иначе самото събитие наподобяваше фестивал на открито – истински спортен празник – няма да го забравя никога.

Спорт, който практикуваш активно: Бягане и фитнес – комбинирано 4-5 пъти в седмицата и веднъж седмично бокс.

Откога? Спортувам активно от почти 2 години. Чувствам се доста непълноценен, когато не съм се раздвижил добре, затова гледам да няма пропуски.

Как/къде? След края на работния ден – във фитнес центъра на компанията, в събота – в Южен Парк на 5km run, във вторник или петък – бокс на Националния стадион „Васил Левски“ (там натоварването е най-тежко).

Какво ти дава спортът/ на какво те научи? Спортът ми дава свобода, дисциплинира ме и ми помага да се справям със стреса ежедневно. Високото темпо и сгъстената програма определено ми помагат и в работата – до голяма степен продажбите и състезанията си приличат по качествата, които трябва да демонстрираш – дързост, постоянство и мания за 1-вото място.

 

 Мтел в отборния триатлон на А1 А1 Блог

снимка: личен архив

Име: Николай Миков

Как реши да участваш в отборния триатлон на А1? След като колегата Ясен подскочи въодушевен от стола си и сподели новината, за отрицателно време сформирахме отбор.

Как оценяваш личното си представяне? Оценката, която бих си поставил е „добър“. Като цяло времето, което постигнах, е близко до това, което давам на тренировка, но можеше да бъде и една идея по-добро. Въпреки всичко, в категорията се класирах пети.

С какво ще запомниш триатлона? С добра организация, великолепни участници и прекрасни нови познанства.

Как би описал атмосферата на събитието? Изключително място със страхотно чист въздух, какъвто отдавна не бях вдишвал. Атмосферата беше спортна, бих го нарекъл „Спортен фестивал А1“.

Спорт, който практикуваш активно: Плуване и футбол.

Откога? Вече повече от 15 години.

Как/къде? Плувам два пъти седмично във един фитнес център, а футбол веднъж седмично на полупрофесионално игрище.

Какво ти дава спортът/ на какво те научи? Тонус, дисциплина и стремеж за самоусъвършенстване, винаги искам да съм победител.

 

 Мтел в отборния триатлон на А1 А1 Блог

снимка: личен архив

Име: Георги Панайотов

Как реши да участваш в отборния триатлон на А1? Бързо! Веднага след като научих, започнах да мисля стратегия за участие и идеи за снимки, а Диди се справи отлично с презентацията на отбора ни.

Как оценяваш личното си представяне? Оценявам представянето си като отлично, защото подобрих личния си рекорд като време и успях да вдигна средната си скорост на 31км/ч, което също е рекорд за мен на подобно 20 километрово трасе.

С какво ще запомниш триатлона? С перфектната организация и отличното ни класиране като отбор.

Как би описал атмосферата на събитието? 1300+ участници около едно красиво езеро с изключително чист въздух, заредени емоционално, очакващи само искрата от старта, за да избухнат в адреналинови емоции, готови да покажат най-доброто от себе си! Страхотното изживяване подпомогнато с безупречна организация, превръща денят в незабравим! С удоволствие бих участвал отново!

Спорт, който практикуваш активно: Два-три пъти седмично кросфит, а в събота и неделя карам колело. През лятото при всяка възможност издувам платното на сърфа, а ските през зимата са задължителни.

Откога? Успях да изградя в себе си навик за редовно спортуване още от малък и за щастие в последните 5 години е без прекъсване.

Как/къде? Кросфит практикувам в зала, която е пълна с ентусиазирани млади хора, които обичат активния спорт. С колелото постоянно разнообразявам маршрутите, а през последните два месеца, за да се подготвя за участието си в триатлона, подбирах маршрути близки до трасето на състезанието. За сърф предпочитам остров Гьокчеада в Турция – перфекти условия и много вкусна храна. Заснежените, твърдо обработени склонове на планините са ми любими, ските са една от големите ми страсти!

Какво ти дава спортът/ на какво те научи? Спортът ми дава тонус, с него разтоварвам стреса. Учи ме на дисциплина, търпение и показва, че постоянството води до успех. Това са важни неща, приложими, както в личния, така и в професионалния живот.

 

 Мтел в отборния триатлон на А1 А1 Блог

снимка: личен архив

Име: Диляна Лагадова

Как реши да участваш в отборния триатлон на А1? Тази вълна заля стаята ни в офиса много бързо. Започна от момчетата и след като усетих, че от шега се превръща в желание за подготовка и победа, разбрах, че аз мога да бъда човекът, който да им помогне. Направихме си супер снимки с екипите, постарах се презентацията ни да изглежда изчистена, но да носи послание, оформих кандидатурата ни да бъде убедителна и ето ни в Австрия.

Как оценяваш личното си представяне? Интересен въпрос. Моята роля бе да бъда поддръжник на отбора. Надявам се да съм помогнала на съотборниците си, макар че те бяха супер подготвени и мотивирани. Подкрепях ги през цялото време и им направих страхотни снимки и видео за спомен от събитието.

С какво ще запомниш триатлона?     С чудесната атмосфера на спортуващи и освободени хора, прекрасното време, което беше много важно за цялото състезание и разбира се чистият въздух на езерото Аузее.

Как би описала атмосферата на събитието? Емоционална и зареждаща. Всички бяха в супер настроение и независимо на кое място се класираха, оставаха с такова. Ние и останалите отбори се смяхме много, спортсменски разменяхме тениски и преживяхме незабравими моменти заедно. Не бих пропуснала, ако имам възможността да участвам отново!

Спорт, който практикуваш активно: Оff-road, от време на време ходя на фитнес и тичам в парка.

Откога? С оff-road се занимавам от много години, може би 12, карала съм мотор, ATV и джип. Спортувала съм какво ли не, но страстта ми към моторните спортове си остана най-силна.

Как/къде? Когато ходя на фитнес, ползвам служебната зала в офиса на Мтел. Тичам в парка, който е близо до вкъщи. За състезанията по оff-road локациите са винаги различни, както в България, така и в чужбина. Теренът е пресечен и обикновено се провеждат извън населени места.

Какво ти дава спортът/ на какво те научи? Спортът ме разтоварва от ежедневието, дава ми много адреналин и се чувствам истински заредена. В спортовете, които съм практикувала се научих да се ориентирам по-добре, да разчитам на себе си в справянето с трудностите, да съм точна и бърза.

 

Георги (капитан и колоездач), Диляна (фен, фотограф и помощник), Николай (плувец) и Ясен (бегач) заедно като отбор Mtel Sport Team се класираха на 17 място в категорията „Herren Juniors“ (мъже младежи). Това ги прави първи измежду всички международни отбори участници и 45-и от всички участвали 327 отбори. Поздравления!

 

 Мтел в отборния триатлон на А1 А1 Блог

снимка: личен архив

Име: Маргарита Цекова

Спорт, който практикуваш активно: Активно, но непрофесионално се занимавам с каране на колело и плуване.

Откога? Спортувам от дете, в началото на 90-те години беше много популярно да си част от някоя BMX банда и да можеш да правиш всякакви номера с колелото, все още нося и белези от онова време. Плуването, освен спорт, за мен е и ключово умение за оцеляване. Дъщеря ми също плува от 5 годишна и тренира веднъж седмично.

Как/къде? Колело карам почти ежедневно от дома ми до офиса и обратно през топлия сезон, през уикендите правим по-дълги разходки с колела сред природата със семейството. За плуване отделям по-малко време, но използвам всяка възможност, особено през зимните месеци, когато не е подходящо за колоездене.

Какво ти дава спортът/ на какво те научи? Спортът учи на дисциплина, на самоуважение и грижа за собственото здраве. Мен лично ме прави по-енергична, по-уверена и по-позитивна.

Как реши да участваш в отборния триатлон на А1? Решението от една страна беше спонтанно, от друга страна не беше и изцяло мое. Алехандро Платер, главният изпълнителен директор на TAG, публикува видео в Workplace, в което изказа намерението си да участва и тази година в триатлона, като прикани всички желаещи да направят отбор с него, да коментират под поста. Заинтригува ме възможността да се запозная с него в неформална обстановка и да съм част от този международен отбор. Искрено се изненадах, когато видях името си в списъка с номинирани участници. Надявах се да се случи, но нямах големи очаквания – вярвам, че е било въпрос изцяло на късмет. Така станах велосипедист в неговия отбор.

На кое място се класира отбора ти, в коя категория? Отборът ни беше в категория Mixed Seniors и постигнахме задоволителен за мен резултат – 22-ро място от 48 отбора.

Как оценяваш личното си представяне? Доволна съм от представянето си, постигнах много добро лично време за 20-те километра колоездене. Дадох всичко от себе си, бях концентрирана и се предпазих от контузии. Важно е да отбележа, че сред колегите от Австрия имаше истински професионалисти, с които не бих се сравнявала.

С какво ще запомниш триатлона? Предизвиках себе си да участвам в спортно състезание за първи път. Запознах се с много и интересни хора, не само от А1, но и от останалите компании в TAG. Опознах по-добре колегите, с които пътувах и се забавлявахме истински.

Как би описалa атмосферата на събитието? Събитието беше изпълнено с много положителни емоции, екипен дух и позитивност. Претендентите за първите места в категориите бяха много и самото състезание беше натоварено, но всички бяха толерантни и се отнасяха с уважение и грижа към останалите участници. Организацията беше на много добро ниво.

 

Маргарита участва като колоездач в отбор Speedy Gonzalez, заедно с Алехандро Платер (бегач) и Маркус Гразел (плувец).

 

 Мтел в отборния триатлон на А1 А1 Блог

снимка: личен архив

Име: Лъчезар Петков

Спорт, който практикуваш активно: За съжаление в последните няколко години не спортувам активно поради липса на достатъчно свободно време и многото ежедневни ангажименти, но въпреки всичко и поради голямата ми любов към футбола, два пъти седмично намирам време да споделя страстта от играта с приятели.

Откога? Много ми е трудно да определя от кога се заплених от спорта и в частност от футбола, още от най-ранните ми детски години. Тренирал съм футбол близо 14 години, минавайки през всички възрастови групи от деца до мъже. Първо във футболния отбор на моя роден град, а по-късно бях приет и във футболната академия в гр. Ловеч.

Как/къде? Два пъти седмично да играя футбол на стадион „Академик“ с приятели от годините, в които играехме активно.

Какво ти дава спортът/ на какво те научи? Лично на мен, спортът ми е дал много. Като се започне от дисциплина, самоконтрол, концентрация и не на последно място амбиция – качества, които се възпитават във всеки спортист, който е живял години в режим на тренировки, училище, лагери и състезания. Спортът ме научи на толерантност и уважение към противника. И понеже футболът е колективен спорт, той изгради в мен принадлежност и споделена отговорност. Спортът ми даде приятни спомени, истински приятели, множество весели случки, първото ми излизане в чужбина и, разбира се, първите разочарования в живота, които ме научиха да продължавам и да не се отказвам.

Как реши да участваш в отборния триатлон на А1? Идеята за участието в отборния триатлон се зароди съвсем спонтанно в един телефонен разговор с колеги от Австрия, Хърватска и Македония. Всички приехме с голям ентусиазъм идеята и сформирахме отбор.

На кое място се класира отбора ти, в коя категория? 68-о място в категория Mixed Juniors (смесени – младежи).

Как оценяваш личното си представяне? Представянето си определям като задоволително, но винаги може и по-добре.

С какво ще запомниш триатлона? С перфектната организация. Поздравявам колегите от А1 за безупречната организация на този спортен празник.

Как би описалa атмосферата на събитието? Атмосферата бих определил с една дума като магическа.

 

Лъчезар участва като бегач в отбор European Works Council (EWC) заедно с Tияна Брлетич (плувец) и Методия Здравески (колоездач).

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*