Приложения, които ни помагат да опознаем България

Малко по малко изпращаме жегите, пожелаваме им попътен вятър и ги чакаме догодина пак. Признаваме си, колкото и тежки да са, малко ще ни липсват, защото ги свързваме с безгрижните почивни дни в планината и на морето. Ех, хубаво си беше!

Но пък хубавото още не е свършило! Температурите вече позволяват да открием нови места, без да се чудим под коя сянка да се скрием поне за мъничко и къде да се разхладим.

Представяме ви три приложения, които ще ви помогнат да откриете още повече красиви кътчета от България. Както се казва – „Опознай родината, за да я обикнеш“! Хубавото е, че с добра организация и тяхната помощ, не е нужно да се съобразявате с дни отпуск, а уикендите могат да са напълно достатъчни за една хубава обиколка.

българия Приложения, които ни помагат да опознаем България А1 Блог

И така:

Опознай.bg (безплатно, iOS и Android)

Приложението събира над 5 500 статии за природни забележителности, култура, изкуство, събития, места за забавление и т.н. Така лесно можете да „забележите“ красиви места около маршрута ви, които иначе бихте пропуснали. Опознай.бг дава възможност за навигация, за да ви упъти до желаната крайна точка. Освен това има достатъчно снимки и информация за всеки обект, за да научите повече за красотата пред очите си. Можете да търсите забележителности по маршрут, по локация, както и вие също да предложите забележителност. За най-запалените туристи има и точкуване, което носи различни привилегии в приложението.

българия Приложения, които ни помагат да опознаем България А1 Блог
Мобилна България (безплатно, Android)

Национални природни паркове, манастири, музеи, пещери, водопади, крепости и пр. са само част от всички забележителности, които събира това приложение. Всички обекти са категоризирани спрямо вида си, включително и тези от „100-те национални туристически обекта“ – те присъстват в самостоятелна категория. Всяка дестинация е придружена с описание, снимки и прогноза за времето.

iWalk.bg (безплатно, iOS и Android)

iWalk е интуитивна туристическа 3D платформа за България. Приложението предлага онлайн пътеводител с препоръки за маршрути, обекти, места за отдих и хранене и др. То използва възможностите на виртуалната реалност, за да представи на потребителя обектите, пресъздадени, както вече съществуват на снимка само в учебниците. Всяка дестинация, освен със снимка, е представена с пълна информация за работно време, подробности около входни такси и групови обиколки, както и контакти. За някои от местата има и анимирани видеа с авторска музика, създадена специално за тях.

E, време е да стягаме багажа и да открием нови и нови места в любимата ни родина. Още идните събота и неделя! А вие как откривате нови забележителности?

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*