Как да прекараме по-добре времето си в градския транспорт

Рано сутрин, когато повечето хора пият първото си кафе, градският транспорт ни приветства. Дали ще пътуваме пет, петнадесет или петдесет минути, всички ние търсим най-приятния начин да оползотворим напразно отминаващото време. Докато навън се сменят недоспали градски пейзажи, мобилният телефон е насреща за малко „quality time“ – любимо занимание на всички. Често търсим някаква алтернатива на социалните мрежи и новинарските сайтове, но нищо не ни хрумва. Затова в тази статия подбрахме няколко предложения, които наистина ви осигуряват качествено запълване на времето и ви дават достатъчно продължителни възможности за забавление в автобуса, метрото, трамвая, че дори и във влака – при по-дълъг път.

Вижте нашите топ 5 предложения за приятни преживявания, докато сте в градския транспорт:

Aldiko Book Reader

Започваме с хубаво четиво, разбира се! И понеже в превозните средства на градския транспорт често няма място за разтваряне и блажено потапяне в хартиена книга, на помощ идва мобилният телефон и инсталираният на него четец за е-книги.

Едно от най-добрите подобни приложения, достъпно за всички мобилни платформи, е Aldiko Book Reader. Приложението ви дава възможност да теглите напълно безплатно десетки хиляди книги. Помага ви да изберете подходящото за вас четиво, като прочетете подробното му описание, преди да го свалите на устройството си. Разполага с обширни книжни каталози, сортирани според различни критерии – от най-нови книги, през най-продавани, до класически.

Използването на Aldiko Book Reader е изключително удобно. Четете на цял екран, а текстът се вижда ясно и отчетливо. Можете да коригирате размера и вида на шрифта, фоновите цветове, междуредовото разстояние, както и подравняването, за да отговарят максимално на вашите предпочитания. Както при повечето приложения за четене, можете да търсите избрана от вас дума в цялата книга, или в речника. Също така лесно можете да следите докъде сте стигнали с четенето и после да продължите с книжно тяло вкъщи. Между другото, можете да опитате и комбинация с платформата Goodreads, където да видите какво мислят останалите потребители за книгата, която четете в момента. Добавяне на бележки, подчертаване на любими цитати, дори споделяне в социалните мрежи – кой каза, че четенето е “занимание самотно”?

Приложението е оформено много стилно и ви дава възможност да подредите любимите си книги на полици, също като в истинска библиотека. Можете да ползвате Aldiko Book Reader с iOS и Android.

Sudoku от Brainium

Магическата игра с празните квадратчета, които трябва да се запълнят с цифрите от 1 до 9, буквално вманиачава милиони хора по целия свят. Класическото судоку представлява голям квадрат, разделен на 9 по-малки квадрата, всеки от които включва по още 9 малки полета. Общо 81 квадратчета, които трябва да бъдат запълнени.

Уловката е, че числата не трябва да се повтарят нито хоризонтално, нито вертикално, нито във всеки от 9-те по-големи квадрата. Е, не започвате от нулата, а имате по няколко попълнени позиции, като от броя им зависи и сложността на пъзела.

В дигиталния вариант на играта имате възможност да си отбелязвате възможности във всяко поле, да следите къде не може да бъде поставяна някоя от цифрите и дори да се връщате назад и да изтривате, когато сте сгрешили. А най-хубавото е, че можете да избирате нивата на сложност според дължината на пътуването си, за да не се налага да спирате играта точно преди да намерите решението! Приложението за судоки на Brainium можете да изтеглите от Google Play или AppStore

9GAG

Животът трябва да е забавен. И любопитен. И платформи като 9GAG доказват, че смехът е универсален начин за добро прекарване на времето без значение от националност, език, пол и раса.

Забавни снимки, любопитни колекции, смешни видеа, креативни изпълнения от целия свят или просто забелязани от потребителите съвпадения – това определено е нещо, което няма да ви позволи да останете равнодушни.

И един съвет за извън градския транспорт: не го отваряйте преди лягане, сънят ще дойде трудно, ако не спирате да се смеете. Шегите и любопитните моменти в 9GAG можете да следите под iOS и Android.

MtelNow

“Нямам телевизор вкъщи!” е доста модна фраза напоследък, но това не означава, че всички ние не гледаме телевизия по един или друг начин онлайн.

В зависимост от пакетите, MtelNow предлага между 30 и 70 различни канала с възможност за запис на съдържание до 24 часа дори да не сте близо до устройството, а предаванията са в ефир.

Накратко: излъчване на живо, цели предавания на запис и връщане до седем дни назад – чудесен начин да изгледате последното издание на любимото си предаване, докато пътувате към работа или за университета. MtelNow е достъпен на всички стационарни и мобилни устройства от MtelNow.bg.

градския Как да прекараме по-добре времето си в градския транспорт А1 Блог

Разговор с приятел

Това е доста изненадваща препоръка, нали? Е, тя не е точно за мобилно приложение, но няма нищо по-приятно от разговор с добър приятел. Затова ви окуражаваме да пътувате по-често и да си говорите с приятели по темите, които ви свързват. Новата ви любима песен, хубав филм от уикенда, привлекателното същество, което се возеше вчера на отсрещната седалка… Всеки има поне по една страхотна история, която да разкаже, за да усети пътуването много по-кратко, отколкото е в действителност. И все пак не забравяйте, че разговорите на висок глас в обществения транспорт могат да притеснят останалите пътници.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*