Приложения, които ни помагат да се грижим за автомобила

Знаете ли кое му е хубавото на 21-ви век? Първото нещо, което ви хрумва – кое е то? Моето е свободата! Да, напълно свободни сме да избираме как да живеем живота си и колко сложен да си го направим. Хубавото е, че с интернет и технологиите улесненията са толкова много, че не знам от къде да започна. Вече лесно се грижим за растенията вкъщи, учим онлайн, където и да сме, подобряваме ефективността на споруването си… интернет дори ни помага да пазим и помним всичките си пароли.

Благодарение на всичко това съвсем не се налага да сме спецове по всичко. Едно търсене в Google и намираме отговор на въпроса си, а с изтеглянето понякога само на едно приложение може да си спестим редица главоболия. Всъщност, приложенията, които ни помагат да не забравяме важните неща, могат да се нарекат нашите лични виртуални асистенти. Много ценни!

И така, знаем, че шофирането за някои е неизменна и важна част от ежедневието. Вече ви споделихме джаджите, с които да го улесните, а днес ще ви кажем повече за приложенията, които ще ви помогнат да се грижите по-добре за вашия автомобил, за да ви служи той вярно.

aCar (безплатно, Android)

Приложението ви помага да следите разхода на гориво, зарежданията, както и всичко по поддръжката. Измерва изминати километри и така засича предстоящ сервиз. Отчита финансовата стойност на всеки разход и така можете са следите къде и за какво са отишли парите ви в статистиката, която предлага. Също така можете да синхронизирате данните си с платформата Fuelly.com и така при смяна на устройството, например, да не губите и част от информацията.

Car Xpenses Lite (безплатно, iOS)

Приложението залага на атрактивен интерфейс във вид на игра, като също засича разходите и предстоящ сервиз. Всяко има собствен ярък цвят, който свети много силно, когато скоро предстои смяна.

CarG (безплатно, Android)

Съвсем опростено и безплатно приложение, което ви помага да следите най-вече сервиза на автомобила. С подредения интерфейс лесно можете да откриете и запишете всяка смяна и бъдеща такава, а то ще ви напомни, когато предстои някоя. Категориите са разделени спрямо видът на частите и така спирачките, скоростната кутия, гумите, климатикът и всичко останало имат своето специално място в приложението.

АвтоИконом (безплатно, Android и iOS)

Чрез това приложение е нов тип грижа за автомобила. То не само е сервизна книжка във вашия джоб, като следи бъдещи ремонтни дейности и обслужване, но предлага услугата професионален автоиконом да пристигне на място, да вземе колата и да я обслужи в сервиз, спестявайки ви време и… главоболия.

И така, вече не е нужно да се притеснявате, че нямате никаква представа какво се случва под капака на вашия автомобил. Нужен ви е само смартфон, мобилен интернет и подходящото приложение. А вие как се грижите за поддръжката на вашия автомобил?

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*