Как да опростим гардероба си, а защо не и живота си

Да си в крак с модата, понякога изглежда по-лесно, отколкото е всъщност. Виждате модерно облечени хора и си мислите: „Трудно ли е и аз да съм като тях?“ Е, може да е доста трудно. Да изградиш личен стил и да го развиваш, отнема доста време и изисква постоянство и труд. Първо, трябва да разбереш от какво си доволен, какво ти харесва най-много, какво те вдъхновява и как да направиш визията си уникална. Разбира се, винаги можеш да нахлузиш скъсани дънки в комбинация с маркова блуза и ботушите от миналата година и да излезеш навън с приятели. Обаче не е ли по-добре да изглеждаш различно и уникално, да се отличаваш? Това, което прави една дреха уникална, е начинът, по който я съчетаваш с аксесоарите, обувките и т.н. Номерът е да направиш така, че скучният тоалет да стане забележим и да обира погледи и комплименти.

Има и още две важни неща за дрехите, които носиш и за тези в гардероба ти. Да не изглеждат демоде и да са максимално прости – не прекалявай с допълненията към тоалетите. Защото максимално семплият стил и изчистената линия привличат много повече вниманието върху теб като личност, отколкото би направил един излишно претрупан аутфит.

гардероба Как да опростим гардероба си, а защо не и живота си А1 БлогДа кажем, че се събуждаш сутрин и стоиш пред гардероб, в който има изобилие от дрехи, обувки и аксесоари. Толкова са много, че той направо прелива. Чудиш се каква да бъде следващата ти стъпка… Да не говорим, че повечето от тези дрехи са забравени „завинаги“ и знаеш, че няма да ги облечеш. Така е, нали? Сигурна съм, че всяка една жена прави този номер с дрехите – за когато съм „по-слаба“ или в по-добра форма! Мъжете също го правят. Ако наистина имаш такива мисли и такива дрехи, значи е дошло време да опростиш гардероба си и да ги превърнеш в малка модна капсула. Не само защото това е чудесно упражнение в разбирането на собствения ти истински стил, но и защото ще направи живота ти толкова по-лесен и прост, като осигури за самата теб повече пространство, време и пари.

Повечето хора вероятно биха се изненадали, ако видят един минималистичен гардероб, който се състои от петнадесетина тоалета и пет чифта обувки. Ако обаче тези дрехи и обувки могат добре да се комбинират и да се допълват с различни аксесоари, със сигурност ти ще впечатляваш със стил и простота в обличането.

И така, откъде да започнем? Лесно е да се почувстваш объркана и претоварена,  когато става дума за сортиране на планина от дрехи. Така че, когато започнеш да го правиш, е важно да си спокойна и да имаш свободно време подръка. Избери любимата си плейлиста или саундтрак, пусни уредбата, налей си нещо за пиене и си свали някое от тези приложения: Stylebook или Smart Closet. Те ще ти помогнат, ако си решила да пристъпиш към тази толкова важна дейност.

гардероба Как да опростим гардероба си, а защо не и живота си А1 БлогПодреди всички дрехи, обувки и аксесоари на леглото – ако не е достатъчно, използвай и малка част от пода. Това може да изглежда малко страшно или обезкуражаващо, но е важна стъпка, която ще ти помогне да видиш количеството, което си натрупала с годините. Вземи всяка една дреха, аксесоар или чифт обувки и помисли как ще те накарат да се чувстваш, когато ги носиш. Време е да си безмилостно честна със себе си! Ако не ги носиш редовно и те не те карат да се чувстваш красива, е време да се освободиш от бъркотията и да ги пуснеш на свобода. Това можеш да направиш и с дрехите, които са в лошо състояние и не могат да бъдат подарени на приятел или дадени за второ носене.

Онези неща, които вече не желаеш да пазиш за „по-нататък“, ги постави в купчина за подарък на приятели и роднини или ги опаковай за възможна благотворителна инициатива.

Като алтернатива, можеш да ги продадеш в някой сайт или на някой от базарите, които непрекъснато се организират около празниците.

Докато се занимаваш с разчистването и опростяването на гардероба си, е възможно да откриеш неща, които искаш да носиш някой ден. Ако има такива, отдели ги в пакет, кашон или кутия и ги скрий някъде извън полезрението си за шест месеца. След това ги извади отново и виж дали наистина се нуждаеш от някои от запазените неща. Опитът показва, че със сигурност можеш да подариш, дариш или да продадеш целия пакет, защото никога не си имала нужда от тези дрехи.

След като си приключила с опростяването на колекцията си, подреди елементите в нея така, че да могат да се комбинират един с друг и да се сменят помежду си. Може да откриеш например, че имаш няколко чифта готини дънки без подходящи за тях ризи или блузи; или чудесни летни рокли и туники, които няма как да облечеш през студените месеци; че просто имаш нужда от жилетка или пуловер, за да завършиш модната колекция в гардероба си.

Ако почувстваш, че имаш нужда от нов елемент, помисли най-малко седмица, или поне две, дали наистина имаш нужда от него. Много често желанието да притежаваме нова дреха или нов елемент в гардероба си се променя и забравяме напълно за него.

Сега е моментът да отделиш малко време и да се насладиш на всичко, което свърши в посока да опростиш гардероба, както и живота си. Погледни добре избраните тоалети, които чакат да бъдат облечени. Нима не си доволна от себе си и своя уникален стил?

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*