За седми път Mtel Media Masters награди най-добрите журналистически материали

За седма година конкурсът Mtel Media Masters отличи най-добрите журналистически материали в сферата на технологиите, иновациите и науката. Над 130 бяха подадените кандидатури в шестте категории на надпреварата.

Специалният гост
media За седми път Mtel Media Masters награди най-добрите журналистически материали А1 Блог

Мери Хокадей, ръководител на BBC World Service English.

Темата на церемонията по награждаването през тази година бе „Петата власт”, като тя бе основен акцент и в речта на специалния гост на събитието – Мери Хокадей, ръководител на BBC World Service English. Тя говори за световните тенденции и предизвикателства пред журналистиката като фалшивите новини, влиянието на новите технологии и социалните мрежи и опитите за вмешателство в работата на медиите.

Победителите в Mtel Media Masters 2017
media За седми път Mtel Media Masters награди най-добрите журналистически материали А1 Блог

Пeтър Георгиев от БНТ спечели приза в категория “Електронни медии – кратки форми”.

В категорията „Печатни медии – дълги форми” приза взе Христо Николов от в. 24 часа с материала си „140-грамова джаджа спасява човешки животи”. В „Печатни медии – кратки форми” бе отличена Женя Милчева от сп. Осем с „Установихме ръста на Хаджи Димитър”. Призът за „Интернет медии – дълги форми” бе връчен на Ваня Милева, Наука OFFNews за „Науката доказва: Ако има хаос по пътищата, правителството е корумпирано”. В категория „Интернет медии – кратки форми”, награда не бе присъдена по решение на журито на конкурса. В „Електронни медии – дълги форми, наградата взе Живко Константинов от NOVA телевизия за материала „След края на света”. За „Електронни медии – кратки форми” бе отличен Петър Георгиев от БНТ за репортажа „Заразени с омраза, социалните медии търсят лекарство”. Тази година бе връчена и специална награда на Антон Оруш за цялостен принос в отразяването на историята на технологиите.

Церемонията – видео и снимки

Пълен запис на церемонията по награждаване на победителите в Mtel Media Masters 2017:

В галерията ще откриете най-интересните снимки от вечерта ↓

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*