Как да направим студентския си живот още по-безгрижен

Студентския живот! Едва ли има някой, който да не си спомня с усмивка за него. Може би на много от нас ни се иска да се върнат тези години, но както се казва „бивш студент няма”. Затова без значение от възрастта и какво се случва в живота ни след дипломирането, спокойно можем да си кажем „Честит 8-ми декември!”. Защо? Защото всички се учим докато сме живи, а нали именно това е в основата на студента – да се учи, да греши и пак да се учи, за да расте. И понеже в днешно време студентът не е само в библиотеката, а е много мобилен, ви представяме няколко безплатни приложения точно за улесняване на ученето. Някои със сигурност ще бъдат по-удобни за настоящите студенти, а други могат да са полезни на всички.

OfficeLens (Android, iOS)

Позволява на потребителите да снимат записаното на бялата дъска и приложението го конвертира в PDF, Word или PowerPoint файл. Запазва го посредством OneNote или OneDrive, за да може да се отваря навсякъде, без значение къде се намирате. Подходящо както за ученици и студенти, така и за работещите хора, които все не успяват да запишат всичко от конференцията или оперативката в работа.

StudyBlue

Платформа за споделяне на лекции, използвана от над 15 милиона студенти по света. Тя се основава на идеята за споделеното учене и съдържа над 400 милиона файла споделена информация по различни теми.

студентския Как да направим студентския си живот още по-безгрижен А1 Блог

Cite This For Me (RefMe)

Помага в проучванията и писането на научни работи. Запазва всички източници на информация и цитатите, които са използвани към тях, за да може правилно да се цитират при нужда. Информацията лесно може да бъде пренесена в документа на Word, а при нужда да се копира цялата използвана библиография също от приложението. Чрез сканиране на баркодове, може да се запазва информация за книги от хартиен носител, които са използвани. Налично е за мобилно устройство и компютър.

Duolingo

Това приложение помага не само в студентския живот, а при изучаването на чужди езици въобще, използвайки импровизацията. За съжаление, не поддържа български език, а е направено за англоговорящи, като включва информация на над 30 други езика, включително испански, немски, хинди, китайски, арабски и др.

Circle of 6

Circle of 6 не помага в ученето, но пък играе изключително важна роля особено за студентите, които са далеч от родния си град и дори страна. Приложението е насочено към безопасността и цели да се бори срещу насилието. Потребителят задава „кръг от шестима” приятели, които са му бърз контакт при нужда. Без значение дали се е загубил в града и има нужда от упътване или пък е в опасност и бързо трябва да сигнализира на контакт – делят го два клика, за да сигнализира на „кръга си” къде е и какво се случва. Освен че позволява директни чат и разговори между хората, има и бутон за бърза връзка с национални горещи линии. Над 300 хил. потребители в 36 страни по света използват това приложение.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*