Как да спасим месечния бюджет преди Коледа

Вече започнаха най-светлите празници в годината, а те са следвани от суетене за подаръци, пазаруване за трапезата и какви ли не други приготовления. Празничният дух ни завладява и освен много усмихнати и щастливи, ни прави и склонни да похарчим малко повече от предвиденото. Ако портфейлът беше жив, може би с наближаването на декември щеше да вика притеснен „Не-еее!”. Затова събрахме за вас най-интересните и полезни приложения с версии за Android и iOS за управления на личния бюджет.

Mint Budgeting

Позволява да следите плащанията си, както и да плащате през приложението, дава съвети за управлението на месечния бюджет и категоризира разходите. Позволява да планирате плащания, за които приложението да ви алармира или само да извърши – например, сметките за ток и вода. Използва силни защити, за да няма злоупотреби с информацията, която пази.

бюджет Как да спасим месечния бюджет преди Коледа А1 Блог

Pocket Guard

Управлява само парите, които се намират в сметките ви. Следи къде и за какво отиват разходите и прави разчет всеки месец, вместо вас. Така може да сравнява разходите спрямо предишни месеци и дава съвети как да ги намалите. Свързвайки го с финансовите ви акаунти, интуитивно прави разчет и предлага начини как да спестите пари от месечния си бюджет.

Spendee

Приложението се свързва с онлайн банкирането и, както останалите, помага да управлявате своя бюджет. Известява ви както с нотификация, така и с възможност за имейл за наближаващи разплащания. А специалния „Travel mode” (функция пътуване) позволява да правите трансакции, дори когато сте на път, без да се притеснявате от разликата във валутите.

Mvelopes*

Това е единственото платено приложение от нашите предложения. Решихме да ви го споделим, защото освен основните функции, които имат изброените до сега, Mvelopes предлага още Learning Cener (Учебен център) и Personal Finance Trainer (Личен финансов тренер). Учебният център е място за споделяне на опит и знания в сферата на личните финанси, а Личният финансов тренер е човек, който се свързава с потребителя всеки месец, за да му помогне да направи добър разчет на разходите си.

Празниците са време, в което да се радваме на близки, приятели и малко почивка. А, както сме казвали много пъти – приложения има за всичко, за да са ни от полза. А вие как управлявате бюджета си?

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*