Как да „разцъкваме” смартфона с ръкавици

Смартфонът или ръкавиците? Това е въпросът! Е, днес размишляваме върху отговорите.

Свикнали сме да ползваме смартфоните си къде ли не – у дома, на работа, на път, та дори и докато сме в движение. Колко пъти ви се е случвало някой пешеходец (почти) да ви бутне, докато се движите по тротоара, защото е навел глава към телефона си? Или пък вие да сте този, който си чати, докато ходи. Но през зимата е трудно, нали? Докато напишеш две изречения, пръстите ти замръзват, а в по-лошия случай не виждаш леда пред себе си, оказваш се на земята и… да не си припомняме как може да лети смартфонът в зимни условия. Ако пък за празниците някой ви е подарил и допълнителни мегабайти, няма как да не им се порадвате.

Не се притеснявайте, напълно ви разбираме! За онези от вас, които не спират да чатят, дори на студа навън, имаме няколко решения:

Ръкавици със специални пръсти

Едва ли има някой, който не знае за тях – ръкавици, чиито върхове на пръстите са пригодени за смартфон чрез специална пришивка. Вече ги има във всякакви дизайни и разцветки, подходящи за всеки вкус. А и лесно се намират. Може би това е подходящият подарък за гимназиста вкъщи?

ръкавици Как да „разцъкваме” смартфона с ръкавици А1 Блог

Преправете обикновените си ръкавици

Ако обаче сте намерили перфектните ръкавици и не искате да ги сменяте, може да пришиете кожен или гумен плат на върха на пръстите им и така сензорите също ще засичат докосванията. Друг вариант е да направите пришивка само с конец на същото място, като по този начин правите докосването по-твърдо и концентрирано. Ако се справите добре с шиенето, няма нужда да купувате нови специални ръкавици. Ако не – питайте баба, тя със сигурност знае!

Увеличете сензорите на екрана

Почти всеки смартфон има възможност за регулиране чувствителността на екрана. Така някои от тях могат да „долавят докосванията“ дори и с обикновени ръкавици. В настройките на смартфона това най-често се намира в меню „Персонализация“. Някои имат и специален режим за ръкавици, което много повече улеснява нещата.

Три съвсем прости, достъпни, но пък доста ефективни начина. Ако пък не искате да купувате нови ръкавици или да пригаждате своите, може да се сдобиете с малък химикал за смартфон. Не говорим за онези, с които можете дори да рисувате по екрана, а за малкия, колкото куршум, с мек заоблен край така наречен „touch pen”. Той обикновено има и възможност да се закача за телефона, или за някое удобно място, където да е лесно достъпно.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*