Как да измислим оригинално пожелание за имен ден

Всяка година приключва и започва с редица имени дни. В началото на 2018 г. след Васил, Пламен и Тихомир е време да почерпят Иван и Йордан. Без значение дали е за имен ден или друг празник, със сигурност близките ще започнат да сипят пожелания, кое от кое по-оригинални.

Е, случвало ли ви се е да купите страхотен подарък, красива картичка и да остане само едно впечатляващо пожелание – перфектната щриха. Взимате химикала, отваряте картичката и… бяло петно! Добре, като за начало „Честит имен ден, Ваньо!“ звучи добре, но после? За да не се чудите дълго и да се налага да копирате клиширани пожелания от интернет, днес ви представяме няколко съвета, с които лесно ще можете да добавите онази „перфектна щриха“ към вашия жест, без значение дали е за имен ден, рожден ден или друг повод. 

  1. Мислете със сърцето

Без значение колко близък ви е човекът, със сигурност искате да бъдете искрени в пожеланията си. Помислете за това какво искате наистина да му пожелаете! Искате той да бъде здрав, успял или пък много щастлив? Мислете със сърцето си и пожелавайте с него, защото пожеланията не са просто вятърничави думи, с които просто отбелязвате, че сте се сетили. Те са вашият мил жест към именика!

Можете дори да помислите за онези качества у този човек, които най-много ви харесват – споменете му ги и му пожелайте да ги запази, например. 

  1. Бягайте от клишетоимен Как да измислим оригинално пожелание за имен ден А1 Блог

Всеки знае „Желая ти здраве, щастие и любов“ и със сигурност искрено ги желаете на вашия именик, но няма ли всеки да му пожелае точно това? Помислете какъв е той като личност и персонализирайте пожеланието си. Какъв е човекът наистина, за какво мечтае? Помислете за него и му го пожелайте!

  1. Бъдете кратки

И без това картичките не са огромни папируси и разполагате с ограничено място, бъдете и вие кратки и ясни в пожеланието си. Разбира се, това е много индивидуално. Има хора, които биха оценили и дългите текстове, но ако разполагате с ограничено време или пък не сте много по измислянето на такива текстове, то спокойно можете да се придържате към краткия формат. Разпишете идеите си на отделен лист, а после просто зачеркнете излишното. 

  1. Внимавайте за правопис и пунктуация

Не сте на изпит по български език, но все пак е добре да покажете знания. Проверете за правопис и пунктуация текста си. Ако смятате, че не сте толкова добър в това, дайте на приятел или потърсете правилата в интернет. Не искате едно сбъркано „ъ“ в „а“ да загрози красивото пожелание, нали? 

  1. Рими и словоред

Не се целете в уменията на автори от книгите. Всички са наясно, че не сте писател, а и дори да сте – в случая никой не очаква от вас да бъдете новия Валери Петров. Разбира се, както в поезията, и тук всичко е позволено – разменен словоред, интересни рими и дори преиначени думи, измислени, за да си паснат на текста. Използвайте ги внимателно, разбира се, мислете най-вече за основното послание, което искате да предадете с вашето пожелание.

имен Как да измислим оригинално пожелание за имен ден А1 БлогНакрая, една препоръка: ако често забравяте имените дни на своите приятели, можете да си свалите някое приложение за напомняне на такива празници като Имени дниЧестит имен ден! или някое друго. Освен да ви подсещат, когато ваши приятели имат специален повод, някои от тях могат и да ви предложат предварително подготвени пожелания, които да напишете на картичка или да изпратите като съобщение. Винаги можете да се опрете и на готовите текстове от интернет – прочетете и потърсете вдъхновение и правилните думи, но бъдете оригинални. Накарайте Ваньо и Данчо да се чувстват специални на техните празници!

Още по темата

  1. Хубави съвети давате, харесват ми, но са ми малко трудни за реализиране. Причината е, че за да бъда кратка ми се налага да използвам едва ли не клишета и ми е много трудно да измисля нещо оригинално, което и да не е особено дълго. И все пак в това му е чара, нали така

  2. Хубави съвети давате, харесват ми, но са ми малко трудни за реализиране. Причината е, че за да бъда кратка ми се налага да използвам едва ли не клишета и ми е много трудно да измисля нещо оригинално, което и да не е особено дълго. И все пак в това му е чара, нали така 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*