Как да запазим новогодишната си мотивация и след края на януари

Нова година – ново аз! Ами да! През Новата година ще направя толкова много неща, най-накрая събрах сили и мотивация да стана този, който мечтая да бъда. Ще следвам всички съвети на онези страхотни лектори и ще стана високоефективна личност! Ще спре да ме мързи да отида да тренирам и най-накрая ще казвам „Не!”, когато вечер в 23:00 ч. подсъзнанието ми лукаво ме пита „А малко шоколадче не искаш ли?”.

мотивация Как да запазим новогодишната си мотивация и след края на януари А1 Блог

Вдишвам дълбоко, бавно издишам, отварям очи и… Ех, то станало 25-ти януари. Ама нали вчера беше Нова година, какво се случи?! Е, май и тази година няма да ми се получи, ще пробвам пак следващия януари…

Или пък да не чакам януари? Всеки ден е време за нещо ново и крачка напред. Затова ако и на вас ви е трудно да започнете, да намерите достатъчно мотивация, а какво остава да продължите и да довършите новогодишните си обещания, ви представяме 5 приложения, които ще „ударят едно рамо”.

Fabulous – Motivate me! (безплатно за Android)

мотивация Как да запазим новогодишната си мотивация и след края на януари А1 Блог

Приложението предлага таргетирани съвети за здраве, различни програми за сваляне на тегло, изграждане на здравословни навици, фитнес програми и други неща, които да държат вашата мотивация на ниво. Fabulous дори дава възможност да си подредите целите и да определяте задачи за деня, за да постигнете това, което сте набелязали.

Forest – Stay Focused! (безплатно за Android, $1,99 за iOS)

мотивация Как да запазим новогодишната си мотивация и след края на януари А1 Блог

Ах, този смартфон! Да, и на нас ни е приятно да си цъкаме по смартфона, особено когато е нов, но понякога той може да ни изиграе лоша шега и да ни загуби време, вместо да го спести. Затова приложението Forest идва на помощ. С него „засаждате” виртуално семенце, от което започва да расте дърво в рамките на 10 до 120 минути. Ако през това, предварително зададено от вас, време затворите приложението, дървото умира. Нека да свършим по-ефективно работата си, спасявайки дърво, макар и виртуално.

Habitica – Gamify Your Tasks (безплатно за Android и iOS)

мотивация Как да запазим новогодишната си мотивация и след края на януари А1 БлогДоказано е, че т.нар. игровизация е много по-ефективна от много обичайни практики. Habitica превръща постигането на целите в игра. Задавате дневните си задачи, целите и навиците си и вдигате нива, когато успявате да ги постигнете. Изкачвайки се в нивата на играта, аватарът ви се сдобива с допълнителни средства като домашен любимец, броня, нови умения и преминава през изпитания, на които можете да предизвикате други хора.

Shuffle My Life – Things To do (безплатно за Android)

Това приложение е създадено, за да „разбърка” ежедневието ви и да ви изкара от зоната на комфорт. Shuffle My Life ви отправя всекидневни предизвикателства, които ви карат да откривате нови места, да правите нови неща и ви предизвиква по различен начин. Активностите са в различни категории като Креативност, Фитнес, Продуктивност и пр., както и има възможност да филтрирате предизвикателствата на база бюджет, интереси и свободно време. Разширявате зоната си на комфорт единствено, когато излизате от нея, нали?

Strides – Habbit Tracker (безплатно за iOS)

мотивация Как да запазим новогодишната си мотивация и след края на януари А1 Блог

Както много пъти сме ви казвали, любимите ни приложения са тези, които ни отменят в следенето на информация, която по-скоро ни отнема от времето, като например да помним неща по грижата за колата. Такова е Strides – помага да следите дневната си рутина, целите и задачите си, като ви предлага различни статистики, върху които да работите за подобряване. Приложението предлага и различни съвети и мотивация за упражнения, пиене на вода, ранно ставане, спестяване, четене, медитация и други. Следи всичко вместо вас – само трябва да го слушате и да изпълнявате!

Това, което със сигурност знаем за постигането на целите, е, че от нас зависи всичко и тези приложения могат най-вече да ни бъдат от помощ. В началото на годината май най-голямата ни цел е да успеем да преборим януари, запазвайки новите си навици и цели. А месецът почти си отиде. Вие как се справяте?

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*