Samsung Galaxy S9 и S9+: върховна мултимедия и мега сигурност

Спиращи дъха професионални снимки и видео в съчетание с непробиваема комбинация от средства за сигурност – това е събрано в едно в новия Samsung Galaxy S9 и неговия по-голям “брат” Galaxy S9+. Дългоочакваният модел е проектиран да задмине блясъка на легендарните имена, досега приемани за стандарт за “профи” снимане и безкомпромисна защита. Двата модела дебютираха в навечерието на Световния мобилен конгрес в Барселона тази вечер.

Верни на мултимедийния дух на Samsung, Galaxy S9 и Galaxy S9+ са въоръжени със супер бърза 12MP камера с двупикселов автофокус и “двойна апертура”. Това означава мигновено бърз автофокус, ултра скоростно снимане, отлично боравене със светлината и ново ниво на фотография в условия на слаба осветеност, както и истински професионална дълбочина на кадъра.

galaxy s9 Samsung Galaxy S9 и S9+: върховна мултимедия и мега сигурност А1 Блог

Силно впечатлява ултра забавеният каданс в този модел. Камерата е в състояние да запечата силно забавено движение, за което всъщност снима с 960 кадъра в секунда! И ако това не е достатъчно смайващо, то Galaxy S9+ идва и с “Live Focus” функция за жесток “боке” ефект (размазан заден план), така че портретните планове да изглеждат 100% професионално. И при двата модела е налице оптична стабилизация за постигане на кристално ясен образ.

Видеоклиповете при S9 и S9+ се възползват от отличен стерео звук по DOLBY ATMOS стандарт.

Всичко това обещава най-приятното мултимедийно преживяване, на което човек може да се наслади със смартфон в ръка.

За да сподели емоциите си, гордият собственик на S9 или S9+ ще може да разчита на друго нововъведение: AR анимоджита, или емотикони с елементи на подобрена реалност – образи, клити имитират изражението на лицето. Това са анимирани емоджита с добавена реалност, които сe правят по вашия образ. За целта трябва само да си направите снимка с една от камерите на Galaxy S9 и S9+ и ще можете да запишете до 18 анимоджита, които приличат на вас. Те включват както видео, така и звук и ще могат да се изпращат на всички видове смартфони, а не само на другите модели на Samsung.

galaxy s9 Samsung Galaxy S9 и S9+: върховна мултимедия и мега сигурност А1 Блог

Безопасността при Galaxy е издигната на ново ниво с дебюта на S9 – ако се използват умно, средствата за безопасност и неприкосновеност, вложени тук, наистина ще гарантират безкомпромисна защита. И двата модела идват със сензор за пръстови отпечатъци и модул за ирисово сканиране. При това скенерът за пръстови отпечатъци е удобно разположен под задната камера, така че не изисква специално усилие за използване. В съчетание с една добра лична политика за безопасност тези технически средства дават безспорна гаранция, че никой няма да се добере до чувствителните данни.

Осемядрен Exynos 9810 е “сърцето” на Galaxy S9 и S9+. А дaли ще му стигне оперативната памет? S9 идва с 4GB RAM, а големият му брат с 6GB RAM – така че тук вече значение има и начинът, по който потребителят изцежда максимума от способностите на своя телефон.

Батериите с капацитет съответно 3 000 mAh и 3500 mAh имат възможност за бързо зареждане и бързо безжично зареждане.

Останалите по-любопитни параметри:
  • Дисплей: 5.8” (146.5 мм) Quad HD+ sAMOLED дисплей за Galaxy S9 и малко по-голям при S9+: 6.2” (158.1mm) Quad HD+ sAMOLED.
  • Мрежа: LTE Cat. 18 (зависи от региона). В мрежата на Мтел моделът ще поддържа 4.5G мрежа със скорост до 150 Mbps.
  • Операционна система: Android 8.0 Oreo.
  • Физическа защита: IP68 сертификат за прахо- и водоустойчивост.
  • Размери: 147.7 х 68.7 х 8.5мм (163 г) за Galaxy S9 и съответно 158.1 x 73.8. x 8.5 мм (189 г) за Galaxy S9+.

Е, ако искате всики наоколо да забележат, че сте именно с най-новия Galaxy S9 или S9+, може би трябва да изберете телефона в ултравиолетово. Tози необичаен нюанс е едно от нововъведенията на Samsung във външния дизайн.

galaxy s9 Samsung Galaxy S9 и S9+: върховна мултимедия и мега сигурност А1 Блог

Мтел ще предлага и двата флагмана на Samsung, като предварителните поръчки стартират на 25 февруари в 20:00 часа и ще продължат до 23:59 часа на 15 март. Можете да поръчате смартфоните с мобилните планове Мтел без граници оттук. Първите доставки от предварителните поръчки ще започнат на 9 март, а Galaxy S9 и S9+ ще бъдат пуснати в продажба от 16 март.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*