Nokia – препратки към миналото, надежди към бъдещето

Телефоните с марка Nokia се продават в 170 страни по света, като за първата година от “завръщането” на марката са продадени общо над 70 милиона устройства. Повечето от потребителите са млади – 2/3 от купувачите са на възраст под 35 години. За да привлече допълнително потребителите от новото поколение, популярната марка, която сега е в ръцете на HMD, ще разчита преди всичко на сигурността на устройствата.

Възможно най-добрата сигурност на моделите на Nokia се постига чрез политиката за използване на “чист” Android, без надстройки или какъвто и да е допълнителен софтуер, обясни Алберто Матроне от HMD Global пред журналисти по време на Световния мобилен конгрес в Барселона. Работата с неподправената система Android позволява на Google да обновява платформата навреме и лесно, осигурявайки най-добрата възможна защита на клиентите, добави Матроне. По думите му, това е основното оръжие на производителя, когато става дума за безопасност.

Следвайки декларираната политика за защита, компанията ще продължи да лансира на пазара различни класове телефони с надеждата всеки потребител да разпознае “своята” Nokia. Това означава, че портфлиото ще продължи да се разширява във всички посоки – от семплите фийчър телефони с относително малък екран и физическа клавиатура, до висок клас елегантни и дизайнерски Android модели. Потвърдиха го и новите продукти, които фирмата пусна по време на конгреса – от “банановия” фийчър телефон 8110 с извита форма и капак-слайдер до елегантния Nokia 8 Sirocco с голям дисплей, елегантни заоблени ръбове и оптика от Zeiss.

Nokia 8110 – завръщане №2
Nokia Nokia – препратки към миналото, надежди към бъдещето А1 Блог

Nokia 8110

Година след повторния дебют на 3310, Nokia възражда още един от култовите си модели – този път е ред на 8810. Устройството, което освен в бананово жълто, ще се предлага и в черно, поддържа 4G и може да свърши чудесна работа като Wi-Fi hot spot. Също като своя предшественик е с плъзгащ се капак, а батерията издържа чувствително повече от тези на днешните смартфони – 25 дни в режим на stand by по думите на производителя. И тук, както и при 3310 присъства култовата игра Snake, като щипка съвремие внасят Google Assistant, Google Maps и Facebook, с които разполага телефонът.

Nokia 8 Sirocco – новата надежда
Nokia Nokia – препратки към миналото, надежди към бъдещето А1 Блог

Nokia 8 Sirocco

С 5,5-инчов РОLЕD диcплeй, двойна 12+13 MP камера с оптика Zeiss и с 8-ядpeн пpoцecop Quаlсоmm Ѕnарdrаgоn 835, флагманът Nokia 8 Sirocco идва с амбицията да се намести сред големите на пазара. Оперативната памет на модела е 6 GB, а тази за съхранение – 128 GB. Устройството има функция за бързо зареждане, IP67 сертификат за прахо- и водоустойчивост, а батерията е 3260 mАh. С помощта на Android One пък  операционната система на Nokia 8 Sirocco е без никакви добавки и получава ъпдейти директно от Google.

Nokia Nokia – препратки към миналото, надежди към бъдещето А1 Блог

Особен акцент в продуктовото развитие на Nokia ще бъде т. нар. входящо ниво смартфони: базовите устройства, които са на ръба между фийчър телефоните и класическите смартфони. Самите фийчър телефони пък все повече ще придобиват “смарт” функции – в Nokia дори вече говорят за смарт-фийчър-телефони.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*