Sony Xperia XZ2: наслада за всички сетива в изящен синхрон

Наслада за всички сетива в отличен синхрон и реалистични образи с перфектен детайл, но без това да “залива” възприятията – Xperia XZ2 на Sony Mobile е нов смартфон, който идва на пазара с амбицията да ни покаже как можем да се потопим най-приятно във вируталните преживявания чрез едно толкова компактно устройство като смартфона. Уголемен 5,7” HDR Full HD+ екран, мощни стерео високоговорители и чисто нова динамична вибрационна система превръщат мултимедийното съдържание в разтърващо преживяване, познато от най-модерните игрални зали и киносалони. Забележително е и 4K HDR видео заснемането – за пръв път в света интегрирано в смартфон, и Full HD видео заснемане със супербавен каданс с 960 кадъра в секунда.

Най-впечатляващата новост при Sony XZ2

4K HDR е може би най-впечатляващата новост в този модел, защото детайлността на визиите и техният фотореализъм правят видео-кадрите “по-красиви, отколкото са в действителност”. Те очароват с най-добрия контраст, рязкост на контура, наситеност на цветовете. Тези качества винаги са били част от въздействащите свойства на смартфоните на Sony, но сега действително те достигат едно ново ниво.

Също толкова наситено е и звуковото усещане при слушането на видео. Дълбочината на звука може да предизвика завистта на околните.

Good vibrations

За да е пълно възприятието, вибриращата система се синхронизира с показваните записи, допълвайки сетивното възприятие за показвания сюжет – нещо твърде необичайно за смартфон. Динамичната вибрационна система на Sony е проектирана така, че да анализира аудио информацията и да генерира трептения, за да може човек да може да усети действието от екрана директно с ръцете си – така, както би почувствал вибрацията с тялото си, ако би гледал филм в модерен киносалон с най-новите аудиовизуални технологии.

Устройството е базирано на мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 845, която наред с отличната мултимедия обещава и гигабитова LTE скорост на сваляне.

Дизайнът

Външният дизайн на новия модел може да се определи като малко бижу във витрината на Sony – гладки, елегантни контури се съчетават с приятна на допир повърхност, “подкована” с Gorilla Glass 5 и метална рамка за по-голяма издръжливост. Четирите различни цвята – сребрист, насително черен, тъмно зелен и “пепел от рози” правят впечатление с красиви отлбясъци, с които устройството може да привлече погледите както малко други смартфони.

От Sony обещават този забелжителен модел да е достъпен за клиентите на Мтел от началото на април.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*