Хитри слушалки превеждат в реално време

Хитри слушалки превеждат разговори в реално време, за да помагат на хората от различни националности да се разбират помежду си. За момента слушалките боравят с 15 езика, сред които английски, немски, френски, италиански, португалски, руски и др. Разработката на име Pilot е дело на новостартиращата фирма Waverly Labs. Системата дебютира в навечерието на Световния мобилен конгрес 2018, вписвайки се забележително в неговия фокус със съчетание от елегантна носима електроника и машинен превод.

слушалки Хитри слушалки превеждат в реално време А1 Блог

Как функционират умните слушалки?

За да изпълняват своята задача, слушалките се свързват чрез Bluetooth с телефона на потребителя, където трябва да се инсталира специално приложение за управление на слушалките-преводачи. Гласът, който слушалките “чуват”, се улавя през ултра-чувствителен микрофон. Той филтрира шумовете и извежда на преден план гласа. Речта преминава през приложението и се изпраща към облачна система, където бива разпозната, преведена и превърната в глас. Този глас се връща към телефона, а той излъчва превода към слушалките.

слушалки Хитри слушалки превеждат в реално време А1 Блог

Pilot работят в два режима: превод на собствения глас и превод на гласове от обкръжаващата среда. Защо му е на някого да слуша превод на собствения си глас?! Той може да продиктува фраза, за да чуе превода и да го използва в разговор с други хора, например. Този режим може да бъде и помощник в изучаването на чужди езици. Вторият режим на работа предполага превод на разговор с чуждоезичен събеседник.

Управлението на всичко в дейността на хитрите слушалки-преводачи става чрез смартфон приложението. Оттам се включва всяка отделна слушалка, избират се желаните езици за превод, режимите на функциониране.

слушалки Хитри слушалки превеждат в реално време А1 Блог

Батериите на слушалките са достатъчни за цял ден работа. Превеждащата система работи с iOS и Android. Дизайнът е елегантен, а цветовете са три – бяло, черно и червено. Предварителните поръчки вече са факт, а ако решите да ги тествате, ценатв момента е 245 долара.

Един от създателите на умните слушалки бе така добър да ни разкаже как работят те в реална обстановка:

Още по темата

  1. ЛИЛИЯ ПЕТРОВА says:

    ПРЕВЕЖДАТ ЛИ ОТ НЕМСКИ НА БЪЛГАРСКИ. КОЛКО СТРУВАТ И ОТ КЪДЕ МОГА ДА СИ ГИ ЗАКУПЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*