Смарт часовниците (май) намериха правилната си формула

В продължение на няколко години умните часовници вълнуваха производители и анализатори – едните се надпреварваха да разработват видове и версии, от умна по-умна, а другите вещаеха ту възхода, ту пълния крах на технологията. Изглежда обаче умните часовници най-сетне са намерили своята правилна формула. Така поне изглежда от дефилетата на Световния мобилен конгрес.

часовници Смарт часовниците (май) намериха правилната си формула А1 Блог

Класически дизайн и съвременна технология в едно – това е форматът, който тази седмица се затвърждава като общоприет еталон, когато става дума за умни часовници. Външно тези устройства наподобяват класическия часовник от ерата преди смарт джаджите. Кръгъл корпус, металическа рамка с характерен контур, луксозна кожена каишка – умните часовници не изглеждат като хай-тек устройства, а по-скоро излъчват стил и лукс. Дисплеите им през повечето време са тъмни, което не само пести енергия, но и спестява натрапчивото послание „аз съм електронно устройство“.

часовници Смарт часовниците (май) намериха правилната си формула А1 Блог

Този принцип важи еднакво и при дамските, и при мъжките модели. Дамските, разбира се, включват дизайнерски елементи, които правят часовника красиво бижу.

часовници Смарт часовниците (май) намериха правилната си формула А1 Блог

Смарт часовници с класически дух

Черешката на тортата на Мобилния конгрес може би са смарт онези часовници с реални физически стрелки – издържани в духа на класиката. Циферблатът под тях си е съвсем истински, действащ дисплей. Технологията има някои специални функции, с които събира погледите. Така например подобен тип часовници могат да “приберат” стрелките си в хоризонтална позиция (съответно на 9 и 3 часа), за да може потребителят лесно да чете текста на екранчето.

Другият вид носими дигитални устройства, които могат да се вържат на китката, са фитнес-гривните и детските часовници. И двата типа устройства се набиват на очи с каишките си от яркоцветни десени от видимо синтетични материали.

часовници Смарт часовниците (май) намериха правилната си формула А1 Блог

Междинна категория, която се опитва да съчетава всички функционалности в едно наред със специален дизайн, тази година не се видя на конгреса.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*