Смартфоните през 2018: големи дисплеи, двойната камера е “стандарт”

Големи дисплеи, съотношение 2:1, двойни задни камери – такива са голяма част от новопредставените нови смартфони, които дефилираха на Световния мобилен конгрес 2018 в Барселона. Тенденцията обхваща както офертите на най-големите и известни имена в бранша, така и по-малките регионални производители, азиатските нашестващи гиганти и т. нар. OEM производители (произвеждат смартфони, върху които други компании слагат свота марка и препродават като свои).

Смартфони с големи дисплеи

Големите дисплеи правят впечатление веднага. Диагонал от порядъка на 6 инча (в повечето случаи 5,99, за да сме точни) е почти “задължителен” за новите модели смартфони през 2018 г. Има, разбира се, и други размери, но 6-инчовите екрани са тези, които категорично доминират. За сметка на големия диагонал рамките им са по-тънки, по-фини.

Съотношението между двете страни на екрана в по-голямата част от новопоявилите се смартфони е 18:9, или простичко казано 2 към 1. Samsung Galaxy S8 и Google Pixel 2 XL може би изиграха основна рола при налагането на 18:9 и първият, който действително промени начина, по който гледаме на смартфона. С това съотношение са някои от най-новите смартфони, които направиха своя дебют на MWC 2018 и за които представихме в нашия блог – Sony Xperia XZ2Asus Zenfone 5, Samsung Galaxy S9 и Samsung Galaxy S9+. Последните три дори са със съотношение 18.5:9. Изключението дойде от Nokia, които решиха да заложат на 16:9 при своя флагман 8 Sirocco.

смартфони Смартфоните през 2018: големи дисплеи, двойната камера е “стандарт” А1 Блог

смартфони Смартфоните през 2018: големи дисплеи, двойната камера е “стандарт” А1 Блог

Двойни задни камери и по-добри батерии през 2018

Двойните задни камери са повсеместни. Може дръзко да се твърди, че този подход става своего рода “стандарт” за цялата индустрия. Все по-често и LED осветлението към тях е двойно.

Апетитът за по-дълготрайни батерии се забелязва у няколко от новите оферти на конгреса. “Стандартните” окло 3000 докъм 3500 милиамперчаса изглеждат недостатъчни за някои производители и те предлагат ултра-издръжливи телефони с големи батерии от над 6000 mAh.

Здравина

Търсенето на физическа якост се набива на очи. На Световния мобилен конгрес 2018 трендът се проявява в многобройни оферти за решения за заякчаване. Много изложители привличат погледа със заякчени модели – телефони с грубовати рамки, малко по-ярки цветове и толерантност ктм многобройни падания, къпване във вода, набиване с прах и пясък.

смартфони Смартфоните през 2018: големи дисплеи, двойната камера е “стандарт” А1 Блог смартфони Смартфоните през 2018: големи дисплеи, двойната камера е “стандарт” А1 Блог

Заедно със заякчените утройства обаче многобройни са предложенията за допълнителни аксесоари за заякчаване на обикновените смартфони през 2018 г. Най-често това са калъфи за защита от удар, за които производителите обещават да са в състояние да опазят телефона ни при падане от 2, 3 или дори 4 метра. Стъкла с висока якост и покрития за защита на красивите дизайнерски гърбове на телефоните също дефилират на изложението.

смартфони Смартфоните през 2018: големи дисплеи, двойната камера е “стандарт” А1 Блог

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*