Тервел Пулев по пътя към боксовите върхове

Пулев е името, което постави България на картата на световния профи бокс. Със своите големи успехи Кубрат Пулев увеличи многократно интереса към спорта у нас, а това логично води след себе си въпроса има ли кой да продължи българските успехи. И отговорът изглежда отново е свързан с фамилията Пулев, защото в последните месеци победите носи по-малкият брат – Тервел.

Перфектният старт

Тервел Тервел Пулев по пътя към боксовите върхове А1 Блог

След успехите като аматьор и бронзовия медал от Олимпиадата в Лондон съвсем логично бе Тервел да последва своя брат и да започне кариера на професионалния ринг. Тя стартира бляскаво – с технически нокаут в третия рунд срещу хърватина Томислав Рудан на гала вечерта в “Арена Армеец” на 3 декември 2016 г. А първият нокаут доведе още много след себе си! Особено в последните месеци, през които Тервел се боксира много често и не спира да побеждава. Към момента статистиката е отлична – 9 мача, 9 победи, от които 8 с нокаут.

Едва в последния си мач Пулев трябваше да остане на ринга през всичките рундове, за да спечели със съдийско решение срещу Валери Брудов. Руснакът бе и най-сериозният съперник на Тервел до този момент, но няма как – по пътя към световните върхове ще става все по-трудно. От лагера на боксьора ни загатнаха, че имат амбиции в скоро време той да стигне до ситуация, в която да се бие за титла, може би европейската, както направи и брат му. За целта обаче са нужни победи над качествени съперници.

Виена и шансът за юбилейна победа

Тервел Тервел Пулев по пътя към боксовите върхове А1 БлогЕ, шансът за една такава се открива на 7 април. Тогава на международна галавечер във Виена Тервел ще се опита да стигне до първи юбилей – победа №10 при професионалистите. Негов съперник ще бъде унгарецът Ласло Пензеш, който също като Тервел до този момент няма загуба на профи ринга – 7 мача, 7 победи, от които 6 с нокаут. След като до този момент 39-годишният унгарец се е бил единствено на родна земя, сега за него предстои най-голямото изпитание до този момент. Пензеш уверено заяви, че е готов да нокаутира Пулев, но и друг път българският боксьор се е справял със съперници, демонстрирали голямо самочувствие.

Още много българи на ринга

По инициатива на братя Пулеви, някои от най-добрите български боксьори при аматьорите ще се срещнат с асовете на Австрия в своеобразен мач на нациите. И докато битката на Тервел ще е в 8 рунда, техните двубои ще са в традиционните за олимпийския бокс 3 рунда.

На ринга ще видим седем български боксьори в лицето на Тинко Банабаков, Христо Златев, Петър Драганов, Стефан Койков, Благой Найденов, Иван Мечков и Александър Георгиев.

След мача на Тервел с Пензеш пък ще се проведе и коронният мач на вечерта. В него австрийската суперзвезда и бивш европейски шампион Маркос Надер се завръща след три години и половина пауза. Негов съперник ще бъде сърбинът Дарко Кнежевич.

Телевизионното излъчване

Тервел Тервел Пулев по пътя към боксовите върхове А1 Блог

И за финал добрата новина – Mtel Sport 2 ще излъчи цялата гала вечер! Прякото предаване започва в 19:30 часа с мачовете на българите в олимпийския бокс. Двубоят на Тервел Пулев е от 22:40 часа, а преди него ще има и студийна програма.

Очаквайте и видео интервюто, което Тервел Пулев даде специално за Мтел.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*