Smart Home или когато къщата ви проговори

Представяте ли си да сте навън с приятели и да получите съобщение на телефона си “Няма никой вкъщи – изключих осветлението!” И едновременно с това да можете да получите точна до минутата информация за това кой и кога е излязъл? Мтел вече ви дава тази възможност с новата услуга Smart Home, с която правите дома си “по-умен”, а живота – по-спокоен. При това с помощта на изкуствен интелект, което означава, че намесата от ваша страна ще става все по-малка с времето.

Какво представлява Мтел Smart Home?

Тук вече сме ви разказвали за различните приложения на дистанционно управление на уреди в рамките на т. нар. интернет на нещата (IoT). С натискането на един бутон на смартфона си можете да се погрижите за почти всичко. За разлика от други такива предложения на пазара обаче, Мтел Smart Home представлява цялостна интуитивна система, която може да се настрои изключително лесно само за няколко минути. Иновацията в услугата се дължи именно на наличието на изкуствен интелект, който изучава навиците на ползване на всеки член на домакинството.

Smart Home Smart Home или когато къщата ви проговори А1 Блог

Това е първата глобална А1 услуга, която телекомът стартира у нас. Принадлежността на Мтел към голямото семейство на A1 Group позволява, с въвеждането на Smart Home, българските потребители да получат достъп да най-иновативните технологични решения.

Можете да избирате между 2 пакета. Засега…

Мтел Smart Home идва при вас в два различни пакета в зависимост от нуждите на вашия дом. Пакет Comfort* е насочен към вашето лично спокойствие за това дали всички се чувстват достатъчно добре вкъщи – осветлението се включва автоматично, когато навън се свечери, контролирате работата на контакта (страхотна суперсила, ако често имате дневния кошмар “Изключих ли ютията?”), а едновременно с това оптимизирате и сметката за ток и отопление, повишавайки енергийната ефективност на уредите.

Втората разновидност на Мтел Smart Home е насочена към безопасността на дома ви – пакет Security** предпазва дома ви, като ви осведомява за присъствието на нежелани „гости“ (а и не само вас – сирената е наистина силна). А за моментите, в които искате да знаете дали някой си е вкъщи, можете да ползвате функционалността, регистрираща кой член от семейството се прибира или излиза от дома.

Съвсем скоро към серията ще бъдат добавени допълнителни опции, за да имате максимално широк избор и възможности.

Първите стъпки

След като се сдобиете с Мтел Smart Home от някой от магазините ни, в които услугата се предлага или от нашия онлайн магазин, всичко нататък е лесно. Трябва само да изтеглите приложение от Google Play/App Store и да си създадете профил, след което да инсталирате и конфигурирате решението в своя дом. Платформата е напълно интуитивна, така че настройването отнема буквално няколко минути.

Мобилното приложение е съвместимо с Android и iOS мобилни телефони и е много лесно за ползване, така че всеки член от семейството може да се ориентира бързо и да се включи в управлението на общия умен дом минути след инсталирането на системата.

Очаквайте в Мтел Блог и видеоревю на Мтел Smart Home!

* Мтел Smart Home Comfort включва гейтуей, мулти сензор, smart контакт и smart крушка.

** Мтел Smart Home Security се състои от гейтуей, мулти сензор, сензор за врата и сирена.

Към двата пакета можете да изберете Premium Gateway с батерия и 3GB мобилен интернет, които осигуряват безпроблемна работа, дори при прекъсване на електроснабдяването в жилището.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*