Facebook със собствена платформа за запознанства

Случайно или не, още на първия ден от своята конференция F8 Facebook обяви, че ще предлага собствена услуга за запознанства. Освен, че вероятно е зарадвала няколкостотин милиона самотни сърца, новината срина с над 20% акциите на Match Group, която е собственик на платформите за запознанства Tinder, Match и OKCupid.

Манди Гинсбърг, която е изпълнителен директор на Match Group, демонстрира увереност пред CNBC, заявявайки, че компанията ѝ е поласкана от стъпването на Facebook на тяхна територия. „Изненадани сме, че се решават на тази стъпка сега, когато темата за личната данни е толкова актуална”, коментира тя и допълни, че Match Group ще продължи да предлагат най-доброто на своите потребители с помощта на иновации и фокус върху създаването на успешни връзки.

В същото време друг сайт срещи – Hinge – отбеляза, че има доста прилики между своето приложение и демото на новата услуга, която Facebook представи.

„Най-накрая

Подобни бяха част от коментарите на много потребители, които така или иначе ползват Facebook за създаване на нови запознанства с отсрещния пол. Идеята на Марк Зукърбърг е да достигне със сигурност до всички 200 милиона души в социалната мрежа, които се идентифицират като необвързани. „Идеята ни е да изграждаме дългосрочни връзки, а не просто еднократни срещи”, коментира Зукърбърг.

запознанства Facebook със собствена платформа за запознанства А1 Блог

Искрено и лично

От Facebook твърдят, че са помислили за личната неприкосновеност на бъдещите ползватели на новата услуга. По думите на Зукърбърг тя е замислена така, че да гарантира сигурността и поверителните данни на своите бъдещи абонати. Те ще създават отделен акаунт от този, който ползват във Facebook. Той няма да е достъпен за Facebook приятели, а единствено за членове на новата платформа за запознанства. Услугата ще предлага и собствен чат, който няма да бъде свързан по никакъв начин със съществуващите Messenger и WhatsApp на Facebook.

Кога

запознанства Facebook със собствена платформа за запознанства А1 Блог

Въпросът, който си задават най-нетърпеливите, все още е без отговор, От Facebook още не са обявили, кога ще стартира новата платформа, но по време на своето изказване Марк Зукърбърг говори за „скорошния”  старт на услугата за запознанства.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*