5 неща от ежедневието, които смартфонът улеснява

Ако преди 10 години смартфонът дори като дума не съществуваше в речника ни, то днес е постоянно в ръцете ни. Няма да ви обясняваме как е завладял живота ни, а за някои е толкова неизменна част от ежедневието, че изпадат в паника дори при малкото съмнение, че той не е в джоба им. Вече не е никак учудващо малко дете да показва на баща си как да се справи с това устройство. Всъщност дори по-впечатляващото е, когато някой каже „Нямам смартфон”.

Против тези устройства са много хора и е спорно дали са полезни за децата, например, или не, но от друга страна те улесняват ежедневието ни и няма как да отречем, че ни спасяват в не една ситуация.

Представяме ви 5 неща от ежедневието, които смартфонът улеснява. С някои сме толкова свикнали, че дори не се замисляме какво би било, ако го няма в тях.

Събуждането сутрин

смартфонът 5 неща от ежедневието, които смартфонът улеснява А1 Блог

По-старото поколение телефони ни предлагат набор от няколко мелодии, с които да се събуждаме. В повечето случаи избираме една и тя звъни, докато безкрайно не я намразим, но почти никоя от останалите не ни харесва, така че ни остава или да продължим да си я мразим, или просто да се будим преди алармата. Но изборът на тон на аларма не е единственото повече, което смартфонът ни предлага. Той може да ни бъде пръв наставник как да подобрим съня си и да се събуждаме свежи. В предходна статия ви представихме съвети как да го направите и с полезни приложения.

Организацията на деня

смартфонът 5 неща от ежедневието, които смартфонът улеснява А1 Блог

Дори без каквито и да е приложения, една от базовите функции на вградения календар на смартфона ви е да можете да си поставяте напомняния. Да, това го могат и по-старите телефони, само че те не могат да ви дават допълнителна информация за локацията и дори какво се очаква да бъде времето в зададените дата и час. За по-добра организация синхронизираме календара си и виждаме всичко нужно на всички устройства, които ползваме.

Търсенето на информация

смартфонът 5 неща от ежедневието, които смартфонът улеснява А1 Блог

Дори, когато работите на компютър, едно Google търсене ще ви отнеме повече време. Първо трябва да отворите браузъра, да влезете в Гугъл, ако не ви е начална страница, да напишете какво търсите и така нататък. Смартфона просто трябва да го отключите и, ако сте поставили приставката за търсене на начален екран, то направо можете да започнете търсенето.

Добавя канали за комуникация

Когато имате нужда да се свържете с няколко души за кратко време, какво правехте, когато телефонът ви не беше „смарт”? Просто звъните и започват едни дълги разговори и уговорки. Реалността днес е съвсем различна и по-скоро ще кажем „Пиши му”, без значение в кое приложение, отколкото да губим време в дълги разговори. Разбира се, спорен е въпросът дали чатовете сближават, или обратното, но ако сте на кино и не можете да разговаряте по телефона, те са много добър вариант да изпратите или получите важна информация, без да притеснявате околните.

Запаметяването на момента

смартфонът 5 неща от ежедневието, които смартфонът улеснява А1 Блог

„Сапунерките” от преди време бяха най-добрият ни приятел в страхотните моменти. Тези малки дигитални фотоапарати събираха всичките ни спомени на картите си памет. Е, сега снимаме с високо качество, не малко хора имат къде-къде по-големи фотоапарати с уникални възможности. Но кога сте държали фотоапарат, който не им отстъпва по качество, просто в джоба си? Плъзгате веднъж и запечатвате момента.

Понякога, колкото и да не ни се иска да си го признаем, повечето от нас не могат без смартфоните. Без тях със сигурност бихме си усложнили ежедневието, което и без това е достатъчно натоварено. Преди време си поставихме предизвикателство и прекарахме един ден без смартфон. Представяте ли си вашия ден без тази смарт устройство в него? И все пак, не забравяйте от време на време да ги оставяте настрана и да вдигате поглед към света около вас.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*