5 предложения за спорт за заети

Навсякъде около теб се говори как трябва да се спортува, да се храниш здравословно, да живееш балансирано и т.н., но никой не дава отговор как да го правиш, когато и малкото свободно време, което ти остава, прекарваш по задачи или просто ти се иска най-накрая да се наспиш. Накрая влизаш в един кръговрат от несполучливи опити и се питаш „Как успяват всички?“. Е, всичко е до изграждането на навик и за щастие умните джаджи са тук, за да ни съдействат, а и не само – да правят изграждането на този навик забавно и интересно.

Днес ти представяме пет алтернативни начина на спорт и кои устройства да включиш, за да ги направиш ефективни.

Излез на разходка

спорт 5 предложения за спорт за заети А1 Блог

Нямаш време да бягаш, без значение на пътечката във фитнеса, или на стадиона, но пък защо не излезеш на разходка? Изведи кучето, детето или пък някой приятел – така ще прекараш приятно време с него, а и ще раздвижиш тялото си. И за да не позволяваш на онова гласче в главата ти „Не съм ли твърде уморен сега?“ или „Хайде от утре“ да ти попречат, можеш да се сдобиеш със смарт гривна или приложение на телефона ти, които да броят крачките, изминатото разстояние и дори изгорените калории. Тези устройства ти позволяват да си поставяш предизвикателства и така може да си поставяш минимум от крачки/разстояние, които да направиш.

Разходи се в мола

спорт 5 предложения за спорт за заети А1 Блог

Не, не за да похарчиш заплатата. Ако не ти е приятно да се разхождаш навън или просто времето е лошо и не го позволява, отиди в мола, просто за да се раздвижиш там. Дори не е казано да купуваш нещо – разглеждай какво ново има, обръщай внимание на малките детайли, наблюдавай минувачите наоколо. Така ще успееш и да се разсееш от деня, като се концентрираш в нещо интересно, а може би и полезно.

Паркирай на по-далечния паркинг и се качи по стълбите

спорт 5 предложения за спорт за заети А1 Блог

Супер е, когато излезеш от входа и колата е на две крачки от теб, но защо да не се разходиш малко? Ще загубиш не повече от общо десет минути, за да се разходиш до по-далечния паркинг. Сега, ако избереш и стълбите пред асансьора, твоят смарт треньор от гривната ще бъде много горд с теб!

Избери ходенето пеша или с велосипед

спорт 5 предложения за спорт за заети А1 Блог

Не всички биха предпочели велосипеда, но пък може да опиташ с повече ходене пеша. Хвани транспорта от следващата спирка, а не от най-близката или се вози до предпоследната. Пречупи съзнанието си, което винаги търси всичко на една ръка разстояние! Така не само ще се раздвижиш, но и ще отделиш време за себе си – по пътя винаги има какво да наблюдаваш, научиш или просто да се насладиш на… полъха на вятъра.

Прави малки раздвижвания

спорт 5 предложения за спорт за заети А1 Блог

Добре, нямаш време дори за половин час разходка или да ходиш до по-далечната спирка, а качването по стълбите не е достатъчно, за да се раздвижиш. Винаги можеш да отделиш около 7 минути, в които да направиш една бърза тренировка – в интернет има достатъчно видеа и за начинаещи, които те насочват как да раздвижиш различни мускулни групи с лесни, интензивни и бързи упражнения за между 5 и 7 минути.

Опитайте се да комбинирате някои от предложенията ни, за да бъде ефектът още по-видим и да се чувствате по-добре. Можете да разгледате и приложенията за здравословен начин на живот, които ви показахме в предишна тема, които можете да комбинирате със смарт гривна, например, за още по-голяма ефективност. Хубавото е, че все повече тех брандове ни представят моделите си на „умни“ гривни – проверете дали и вашият любим няма такова устройство на пазара.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*