Дигитални джаджи за кучето

Дигиталните устройства са навсякъде около нас и отдавна служат не само на човека и дома, но и на неговия любимец. Колко приложими, колко полезни и… колко откачени могат да са дигиталните джаджи за кучетата?

Кучекам
кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

Камерата PetChatz е едно от многобройните предложения за камера за наблюдение на домашния любимец.

Класика ще да е – камера за дома, която “гледа” какво прави домашният любимец и предава изображенията към смартфона на стопанина (е, и обратното, де). Той може да следи кучето по всяко време, за да знае спи ли, яде ли, играе ли животинката. Така де – да го наглежда по всяко време, докато отсъства от дома.

О, да – може да провежда и видеоконферентни разговори с кучето си!

Умна кучешка вратичка
кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

Умната вратичка пуска вътре само “правилния” домашен любимец.

Умната кучешка вратичка е голямо удобство за живеещите в къща, които искат кучето им да може да влиза и излиза от дома в двора и обратно. Кучешките вратички, които се монтират на входната врата, са голямо удобство, но как човек да е сигурен, че само неговото си куче ще влезе у дома? Ето – умната вратичка решава този въпрос – в нашийника на кучето се вгражда микрочип, който отваря вратичката при приближаване. През останалото време тя е заключена. Най-често устройството работи с Bluetooth чип. Човек е сигурен, че само и единствено неговото си куче може да влиза и излиза.

А, да, става и за котки.

Кучешки трекер
кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

С MyKi Pet твоят любимец винаги е „под око“. С помощта на трекера ще следиш местоположението на своя домашен любимец в реално време на смартфона си.

Това е може би най-познатата джаджа за кучета – трекерът. Той следи кучето, когато е на разходка и не е на повод. Има вграден GPS, който излъчва сигнал, така че човек може да следи къде се намира неговият любимец по всяко време – чрез съответното смартфон приложение. Има различни модели трекери и всички те решават въпроса с вероятността кучето да се загуби. Отлично решение в тази посока е теркерът MyKi Pet от Allterco Robotics.

Кучехран с дистанционно
кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

Хранилка с управление през смартфон.

Хранилка за кучета с дистанционно управление – можете да храните своето куче у дома по всяко време, само посредством приложение на телефона. Това е чудесен начин да имате грижа кучето да се нахрани навреме, всеки ден, дори да не сте у дома в нужния момент.

Ех, само да имаше и джаджа, която да можеше да разходи кучето вместо нас, тогава цялата грижа за косматкото щеше да е на автопилот 🙂

 

Гейм конзола за куче
кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

Гейминг за косматковци: изобретателите от CleverPet са помислили за спорта на любимците в домашни условия.

Сериозно, има и електронни игри за кучета. Е, не е точно като PlayStation 4 Pro, но си е гейм конзола, буквално. Тя има бутони с размера на кучешка лапа, които светкат по различни начини. Това създава “задачи” за кучето. Всеки път, когато “подреди пъзела”, кучето получава награка.

Пъзелите могат да варират по сложност и даже да имат нива. Основната задача на това чудо е да провокира някаква физическа активност, защото проблемът със затлъстяването засяга и домашните любимци, не само хората.

Самият стопанин може да следи игрите на кучето чрез специално смартфон приложение, така че да види до какво ниво е достигнал косматият му другар.

Кучефон

кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

Става дума за телефон за разговори с кучето. Всеки стопанин на куче си говори със своя любимец, нали? Е, защо да не е по телефон.

С различните модели можете да си говорите с кучето, докато сте далеч, например на работа, даже и да си играете игри с него – посредством лазерна показалка. Можете да правите компания на кучето си, когато не сте у дома, само посредством смартфона си. Можете да му поговорите, да го окуражите, а и да му се скарате.

Само внимавайте шефът да не ви чуе.

Спортни трекери
кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

Whistle – един от многобройните фитнес-тракери за кучета.

Спортните трекери за кучета са също толкова модерни, колкото фитнес трекерите за хора. Това е малка джаджа, която се прикрепва към нашийника, за да следи какво прави животното. Има различни наименования и марки, но по същество е едно и също.

С такъв трекер можете да следите физическата активност на кучето и да имате ясна представа дали то спортува достатъчно, кога за последно е хранено, колко време е спало или лежало. Същото е като вашия трекер, но за куче.

Кокал с дистанционно

Ако се прибирате у дома уморени от работа, изтощени, с единствената надежда да се отпуснете на дивана, а там ви чака куче, пълно с енергия и жадно за разходка – това е вашето спасение: кокал с дистанционно. Той може да разиграе кучето и да го раздвижи, докато вие си почивате.

кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

Кокал с дистанционно – този проект даже набираше средства чрез Kickstarter. Снимка: notanygadgets.com

Вътре в кокала се слага наградка – хапка, след което джаджата се впуска в действие – бяга, движи се, търчи по пода. Кучето се чуди какво става, гони я, скача, мята се, но иска хапката и я преследва усърдно. Така поне гласят рекламите.

Резултатът е фитнес за кучето, без да си мърдате пръста. Хубав спорт за животинката, хубаво забавление, а и може да ви спаси и от разходката в мокро време, когато е просто отвратително да се надигнеш от топлия креват, за да ходиш в дъжда.

Кокалът се контролира и с дистанционно, и с приложение за смартфони.

Хранилка с камера
кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

Furbo е един от инструментите да си говорите скучето от разстояние и да му дадете награда за изпълнена задачка.

Ако сте на работа по цял ден, но ви се иска от време на време да поиграете с кучето, ето как може да стане това: хранилката с камера ви позволява да провеждате видеоконферентен разговор с любимеца си, като му хвърляте наградки от време на време. Така няма да му е самотно у дома, докато сте на работа. Достатъчно е да натиснете само един бутон в специалното смартфон приложение и машинката ще изстреля на кучето бонбон в хола у дома. Е, ако има други хора в дома ви, внимавайте да не уцелите някого…

Машиката може да се задейства и в обратна посока и да ви покаже картина от дома, ако, например, кучето лае дълго –  за да видите какво се случва вкъщи.

А, да – с това устройство можете и да снимате кучето и да запишете видео с него, а после да качите снимките и видеото в социалните медии.

Екшън-камера за куче

кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

Щом има екшън камери за хора, защо да няма и за кучета? Така можем да видим, от гледната точка на своя любимец, как изглежда светът, какво вижда животното по време на спорт, плуване, разходка в планината.

Ако не друго, поне ще излязат някои забавни клипчета за YouTube.

Диско-жилетка за куче

кучето Дигитални джаджи за кучето А1 Блог

Диско-жилетката за куче си е дрешка за куче, но с много цветни святкащи диоди, с които то ще свети като коледна елха в тъмното. На кого и най-вече как е хрумнала тази гениалност, няма как да узнаем. Сигурно е обаче, че можете да настройвате цветовете на диодните и дори да ги накарате да изпишат дадена дума.

Ако кучето ви излезе извън обхвата на Bluetooth връзката с вашия телефон, на дрешката ще се изпише, че е загубено. Наистина луда работа!

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*