Приложения за организация на времето

Ако често забравяте дори и дребни неща или постоянно се движите с мисълта, че не сте направили нещо и е останала несвършена работа, но не се сещате каква, то значи имате нужда от помощник в организацията на задачите си. Добрият стар тефтер може да върши чудесна работа, но не може да ви напомня, че е станал точно часът, в който трябва да направите това важно обаждане.

Затова днес ви представяме няколко интересни изпитани приложения, които могат да ви помогнат да организирате задачите си. Понякога дори комбинацията от няколко може да е по-добро решение от използването само на едно.

приложения Приложения за организация на времето А1 Блог

Google Calendar

Календарът на Google може да бъде много по-полезен, отколкото си мислите. Освен че ви позволява да си слагате задачи за конкретно време и ви изпраща напомняния, ви дава възможност и да си сътрудничите с колеги. Можете да нагласяте „събития” за повече от един човек и така да организирате бързо сутрешната оперативка например.

Друга интересна функция е, че можете да нагласите задачата да бъде напомнена по локация и така, когато стигнете до точното място, смартфонът ще ви извести, каквото сте му задали.

Тук на помощ идва и Gmail с неговата функция за отлагане – ако получите мейл, на който в момента не можете да обърнете внимание, можете да го сложите в секция Snoozed и той ще ви напомни отново за себе си в час, който сте задали от настройките.

Asana

С красивия си интерфейс Asana е не само полезно приложение. То помага да поставяте задачи с краен срок, както и да ги разпределяте по проекти. Ако пък няколко души работите по един проект, можете да го споделите помежду си и така лесно да разпределите задачите. В самите таскове, както се наричат в Asana, можете да си разменяте коментари, файлове и да добавяте подзадачи отново с краен срок.

Приложението има и мобилна версия и интересен блог, който дава полезни съвети за ефективно разпределение на задачите.

Trello

Trello е подходящо за екипи, които изпълняват най-вече дизайнерски проекти или изобщо проекти, които предполагат голямо текучество на файлове. Trello обособява т.нар. „бордове” – подпроекти, които удобно организират работата.

Приложението е удобно да се ползва и от фрийленсъри, които изпълняват няколко проекта едновременно, защото помага да разделите работата си на етапи, например „начален”, „в процес” и пр. и така да виждате с кой проект на какво ниво на изпълнение е и какво се очаква от него.

приложения Приложения за организация на времето А1 Блог

Asana също предлага тази функция – на разпределяне на бордове. При нея още при създаването на проекта можете да изберете дали задачите ви да са във вид на лист, или няколко борда, които вие да изберете как да подредите. Разликата е, че Trello ви помага по-лесно да откриете файловете си и ако разчитате на приложение за това – то е по-удобният избор.

В най-добрия случай е хубаво да съчетаете календар, в който организирате задачите си, и приложение, подобно на горните две. Така сутринта можете да отворите календара и да видите организацията си за деня, а след това да следите задачите си с приложението. Разбира се, тефтерът никак не е за подценяване и ако до сега сте свикнали да си записвате, не преминавайте рязко на дигитален носител, защото така можете да изгубите задачите си някъде по пътя.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*