Приложения за учене на чужди езици

В днешно време да знаеш поне един чужд език е задължително. В повечето случаи това е английски, но защо да се ограничаваме само с него? Владеенето на повече чужди езици сваля границите при общуване с различни хора и така можем да научим много повече за тях. Освен това днес, когато пътуването е бизнес и хоби на толкова много хора, не можем да си позволим незнаенето на езици да ни ограничава.

Още по-хубавото е, че не е задължително да изкарвате дълги и задълбочени курсове, за да навлезете в основите, а останалото се учи най-вече с практика. Затова днес ви представяме няколко приложения, които ще ви помогнат бързо да направите първи стъпки в желания от вас език.

езици Приложения за учене на чужди езици А1 Блог

Duolingo

Безплатно и изключително улеснено приложение, често определяно като „най-доброто“. Уроците са разбити на малки и лесно разбираеми „порции“ и създават усещането, че играете игра. Приложението помага да развиете най-вече говоримия си език на различни теми като мода, бизнес и др.

езици Приложения за учене на чужди езици А1 Блог

Освен английски, поддържа испански, френски, немски, турски, италиански, датски, руски и др.

Babbel

Всеки урок трае между 10 и 15 минути, така че можете да го правите дори и в почивките докато работите. Предлага уроци, които са съобразени и с начинаещи, и с напреднали.

езици Приложения за учене на чужди езици А1 Блог

Приложението учи на различни думи и изрази и ви предизвиква да ги изпишете, изговорите и да ги приложите в изречения. Babbel се фокусира върху ученето по време на комуникация и обяснява граматически правила, докато се учите. Позволява и ползването офлайн – всеки потребител може да изтегли уроци и да учи по тях, дори и когато няма достъп до интернет.

Освен английски, поддържа испански, френски, немски, италиански, португалски, руски и др.

Tandem

Всички знаем, че за да овладеем един език, трябва да го говорим много. Tandem събира много хора, чийто роден език е търсеният от вас, и ви дава възможност да си помагате чрез чат, разговори, видео разговори.

езици Приложения за учене на чужди езици А1 Блог

След като се уговорите за чат или разговор, можете предварително да изберете темите, по които ще говорите, което помага и да сте по-подготвени, ако ви е неловко в началото. Приложението поддържа над 150 езика, включително немски, френски, японски, китайски, руски и др.

Интернет е толкова разнообразен, че можете да откриете точно този начин на учене, който пасва на вас. Дали ще решавате уроци, ще симулирате чат в бот на приложението, или ще разговаряте с местен испанец, за да научите испански, е въпрос само на няколко клика.

езици Приложения за учене на чужди езици А1 Блог

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*