5 причини да допуснете умните технологии в дома си

Преди 10 години едва ли сме мислили, че ще можем да контролираме уредите вкъщи, както бяхме виждали само по филмите тогава. Днес това изглежда изключително лесно и съвсем нормално дори. Пазарът на технологиите расте с такава скорост, че сме любопитни с какво ще ни впечатли през следващата година. Това, което можем да направим, е да се възползваме от възможностите, които ни предоставя, за да улесним ежедневието си.

Всяка техника в дома ви може да бъде свързана с интернет и да я контролирате дистанционно. Една препоръка от нас: запознайте се добре с темата, преди да започнете да се „свързвате” с уредите вкъщи, за да можете да го направите максимално добре. Имайте предвид, че може по-старите модели климатици, например, да нямат възможност за дистанционен контрол. Избирайте информирано.

Както всяка нова тема, и „допускането” на новите технологии в дома също има своите опоненти, затова днес ви даваме пет причини да им дадете шанс.

Просто улеснение, без притеснения

Няма да ви обясняваме колко по-лесно би било да свържем отоплението, телевизора, охранителните системи, осветлението, уредите (пералня, хладилник, готварска печка и пр.), дори и напоителните системи на градината, просто в едно приложение на смартфона си. Тогава няма да стигаме на работа с проблеми в главата като „Спрях ли котлона?“, „Забравих да пусна бойлера, няма да има топла вода като се прибера“ или „Навън е толкова студено, а пак трябва да чакам, когато се прибера, докато се стопли вкъщи“.

Повече ефективност и грижа за природата 

Знаете, че един от най-големите проблеми на века са климатичните промени, причинени именно от човешки действия. Всички сме отговорни за това и трябва да вземем мерки за опазване на околната среда в най-кратки срокове. Много компании в глобален мащаб вече търсят и прилагат решения на тези проблеми в практиката си, като събиране разделно, намаляване на отделяните вредни емисии и пр. „Умните домове“ също са своеобразно решение, тъй като помагат да спестите много електроенергия. Ако можете да не оставяте климатика да работи по цял ден, за да поддържа температура, а го включвате малко преди да се приберете, това няма да се отрази положително само на вашия джоб, нали?

Повече сигурност 

Технологиите на „умния дом” ще ви дадат допълнителна сигурност и възможност да проследявате какво се случва вкъщи. Така ще знаете дали не сте жертва на обир или пожар, а ако се грижите за възрастен човек или малко дете, ще сте спокойни, че всичко е наред. При нужда пък можете да предприемете навременни мерки.

Автоматизация на дребни ангажименти 

Всеки ден, когато се прибирате вкъщи, трябва да слизате от колата и да отваряте вратата на гаража или пък да спирате и да чакате сама да се отвори? Е, съвсем лесно можете да автоматизирате това с умните технологии и настроите тя да се отваря, когато локацията ви засече, че наближавате. Помислете колко още време ще спестите, ако не трябва да включвате/изключвате бойлера всеки път или дори да се ангажирате с пералнята. Притеснението за изключената ютия вече е в историята, а всичко се обединява в една дума – комфорт.

„Роботизиране на домакинската работа

След като вече можем да разговаряме с телефона си и той напълно да разбира какво искаме от него, можем смело да заявим, че тенденциите са към „роботизиране” на технологиите. И това никак не е неочаквано! Кухненският робот не е това, което беше, а прахосмукачката почти няма нужда от нашата помощ, за да поддържа чистотата вкъщи.

„Допускането” на умните технологии вкъщи може не само да спести електроенергия и да помогне за опазването на околната среда, но и да ни спести пари в перспектива. Да не подценяваме и времето, което се оказва може би най-ценната „валута“, с която търгуваме в днешно време.

Ние в А1 също се стремим да посрещаме всички нужди на вас – нашите клиенти и даваме път на умните технологии в дигиталната ера. Припомнете си видеоревюто на А1 Smart Home – нашето решение, което прави живота у дома по-лесен и спокоен.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*