5 причини да избереш кариера в България

За някои България е просто красива дестинация за почивка, други намират в нея уюта на дома, трети не обичат да идват тук, а четвърти се възхищават на красивата природа и богатата история. Каквото и място да намира в сърцето на всеки българин, тя със сигурност е негов дом. И макар да сме чували много митове и легенди за възможностите за развитие у нас, такива със сигурност съществуват и продължават да се увеличават.

Затова ден след форумът, насочен към българи с опит и образование в чужбина „Кариера в България. Защо не?“, където и А1 България взима участие за поредна година, ви представяме 5 топ причини да изберете да се развивате у дома.

Възможностите, които местните компании предлагат

Понякога перфектната работа не е в голяма международна компания, а в малък, но сплотен екип, който гледа в една цел. Глобалните тенденции за управлението на хора и начина на работа вече все повече навлизат и у нас и възможността да попаднете на вашият работодател става все по-голяма.

От друга страна, големите компании са вперили поглед в бъдещето, прилагайки умело новите технологии в работата си.

кариера 5 причини да избереш кариера в България А1 Блог

Възможностите за „независима“ работа

Не е случайно, че България е все по-предпочитана дестинация за дигиталните номади, за които ви разказахме в тази статия. Ръстът на споделени работни пространства из цялата ни страна е едно от доказателствата, че България е желано място за дистанционно работещите. А този начин на работа става все по-популярен и все повече компании предлагат подобни позиции.

Бързият интернет, достъпността на технологиите, красивите кътчета и късите разстояния са сред условията, които привличат и българи, и чужденци да работят у нас.

Международните и местни форуми, които се организират на наша територия

Форумите са едни от събитията, които събират много различни хора на едно място. Те дават възможност както да се запознаем с нови хора, да завържем нови полезни контакти, но и да се ориентираме какви са тенденциите в дадена сфера.

България е домакин както на технологични, кариерни, бизнес, но и на много специализирани форуми, предпоставка за някои чуждестранни фирми да изберат страната ни да се развиват.

Кратките разстояния

Тук е морето, ето там е планината, а там е полето. И всичко това на няколко часа с колата, влака или автобуса.

Искаш да отдъхнеш някъде за уикенда? Пътят не е кратък, а възможностите много.

Топлината на близките хора

Колкото и добра кариера да изградиш и дори да работиш любимата си работа със страхотни условия и чудесна заплата, ако твоите близки не са до теб, за да споделиш радостта си с тях, какъв е смисълът?

Нещо повече, хората са топли и отворени да помогнат, макар на пръв поглед да изглеждат затворени, така че не е толкова трудно да направиш и нови приятели.

Сигурни сме, че 5 причини са малко и ти се сещаш за още повече. Какви са твоите причини да останеш или да искаш да се върнеш, за да се развиваш в България?

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*