На кои технологии да обърнем специално внимание през 2019 г.

През това време на годината много анализатори и компании се надпреварват да дават своите прогнози за следващите 12 месеца. Не всички са точни, но пък често са доста смели и интересни. И винаги има няколко прогнози, които съвпадат и се повтарят от мнозина. Именно те понякога се оказват и най-важните през годината.

Разбира се, има и изключения. Най-яркото е очакването, че 3D телевизорите ще се превърнат в огромен хит, а всъщност се случи точно обратното. И все пак, анализаторите не спират с прогнозите и трескаво търсят какво ново ще се случи. За 2019 г. те отново имат доста очаквания. Ето кои са най-често срещани и кои имат реален шанс да постигнат нещо значимо дори и то да не стане широкоизвестно.

Сгъваеми смартфони

технологии 2019 На кои технологии да обърнем специално внимание през 2019 г. А1 БлогСлед години очакване, технологиите най-сетне напредват достатъчно, за да може сгъваемият смартфон да изглежда все по-реалистичен. Очакванията са, че през 2019 г. ще се появят няколко такива модела, а някои от тях дори може да излязат на пазара. Смартфон, който се превръща с таблет, има потенциал да промени пазара, особено, когато технологията поевтинее и стане достъпна за максимално много хора. Първите стъпки към реализирането на това ще се случат през 2019 г.

5G

технологии 2019 На кои технологии да обърнем специално внимание през 2019 г. А1 БлогМобилните мрежи от пето поколение вече започнаха постепенно да навлизат в някои градове. Засега това не означава нищо за масовия потребител, защото практически няма устройства, с които той да може да използва 5G. През 2019 г. това постепенно ще започне да се променя и първите 5G смартфони ще се появят. Очакванията са, че постепенно 5G ще се развие толкова много, че ще започне да конкурира дори WiFi мрежите и ще се превърне в предпочитан начин за интернет достъп. Разбира се, това ще се случи постепенно, но имено от 2019 г. ще зависи как ще се развие навлизането на технологията.

Блокчейн

технологии 2019 На кои технологии да обърнем специално внимание през 2019 г. А1 БлогБлокчейн технологията се смяташе за скритият коз на криптовалутите. Тя обаче остана на заден план покрай ценовата еуфория на виртуалните пари. През тази година цените на Bitcoin и останалите монети може да са далеч от миналогодишните висоти, но блокчейн определено напредна много. Все повече компании разглеждат различни начини да използват блокчейн в бизнеса си за най-различни цели. През 2019 г. това все повече ще започне да се превръща в нещо нормално.

Изкуствен интелект

технологии 2019 На кои технологии да обърнем специално внимание през 2019 г. А1 БлогИзкуственият интелект е дългогодишна тенденция, която няма да спре. Той няма да бъде иновация, която изведнъж се появява и променя всичко. Това е технология, която се развива постепенно, но все по-бързо. Тя навлиза във все повече дейности и един ден просто ще се окаже навсякъде в най-различни форми и вариации. През следващата година може да се очаква, че ще има още големи проекти и разработки, които ще дадат сериозен тласък на технологията.

Стресираните социални мрежи

технологии 2019 На кои технологии да обърнем специално внимание през 2019 г. А1 БлогСлед десетилетие на неспирен възход, през тази година ентусиазмът около социалните мрежи се охлади. Една от причините за това са поредицата скандали около Facebook, течовете на данни на потребителите и политическият и регулаторен натиск. Няма изгледи, че през 2019 г. това ще се промени. Напротив, изискванията към социалните мрежи може да станат още по-големи, особено след като дори хора като Тим Кук казват, че са за известна, макар и умерена, регулация на личните данни в ИТ сектора. Ако започнат такива стъпки през 2019 г., това ще се отрази първо именно на социалните мрежи.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*