Портфейл с камера, зарядно и дисплей

Ако допреди 10 години, използвахме телефоните си само за разговори и SMS съобщения, то днес те вече са мултифункционални смартфони. С тях правим снимки с качество, съпоставимо с това на DSL фотоапарат, използваме ги вместо компютри, за да работим и да се забавляваме, гледаме видео на огромните им дисплеи с живи цветове и улесняваме живота си всячески. Смартфонът може да изпълнява какви ли не функции, включително и да бъде портфейл. Не, нямам предвид да сгънем няколко банкноти, за да ги сложим под предпазният му кейс. Смартфонът може да се използва като мобилен портфейл.

А1 Wallet

Това е финансовият продукт А1 Wallet който е създаден със съдействието на една от най-големите световни финансови институции в лицето на Mastercard. Електронният портфейл, който се крие в смартфона ви е базиран на MDES (Mastercard Digital Enablement Service) и има огромно количество преимущества, с които бързо печели съвременния потребител.

A1 Digital Wallet Портфейл с камера, зарядно и дисплей А1 Блог

За да използвате А1 Wallet ви трябва смартфон на който да свалите приложението, което за устройства с Android операционна система се намира в Google Play, а за iPhone, който е под iOS – в App Store. Регистрация може да се направи и директно от www.a1wallet.bg.  Тук обаче има една особеност – ако искате да можете да правите безконтактни плащания към ПОС терминал, смартфонът ви трябва да има вграден NFC чип, като тези разплащания са напълно безплатни. Същото се отнася и при регистрацията и обслужването на електронния портфейл, които също са напълно безплатни. Освен това, ако сте абонат на A1, мобилният портфейл ви дава до 50% отстъпка от таксата за парични транзакции. Да, правилно сте разбрали – А1 Wallet може да се използва и от абонати на другите мобилни оператори, но привилегиите са по-големи за тези които използват мрежата на A1. Например при изходящи банкови преводи в лева – таксата за абонати на A1 е 0.50 лева, а за всички останали – 1 лев.

Спестено време

Ако с половинката си имате всеки самостоятелно А1 Wallet, чрез приложението много лесно можете да си прехвърляте пари един на друг, без значение къде по света се намирате в момента и то напълно безплатно. Друго преимущество на А1 Wallet е, че с него можете да заплатите битовите си сметки, с което печелите повече свободно време, вместо да го отделяте, за да се редите по опашки. Тук всичко отново е въпрос на няколко клика, също както и при онлайн пазаруването в безброй интернет сайтове. Мобилният портфейл ви позволява при пътувания в чужбина да не носите пари кеш, защото с него можете да плащате без проблем в местните валути навсякъде, където има POS терминали. При нужда можете да изтеглите и пари в брой от банкомати с NFC функция.

За мнителни хора

Ние българите винаги сме мнителни и се съмняваме във всичко… и с право. Така темата за сигурността на парите ни е много важна и винаги е на дневен ред. В този ред на мисли, всички знаем, че днес смартфоните са едни от най-сигурните устройства. Те се заключват с помощта на цифрова парола, фигура, пръстов отпечатък, лицево разпознаване или чрез комбинация от няколко от изброените методи. А1 Wallet използва всичките тези начини на защитен достъп и така електронният ви портфейл е максимално защитен. Практиката показва, че шансът някой зложелател да получи достъп до финансите ви е много пъти по-малък в сравнение с физическия портфейл, дебитната или кредитната карта. В същото време, 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, можете да управлявате дигиталната си сметка, както и да следите за всички трансакции, които се извършват в реално време.

Още по темата

  1. Здравейте, ползвам А1 Wallet. Имам телефон без NFC, към него с блутууд са свързани слушалки Sony wi400 със NFC. Чудя се дали не може да се направи безконтактно плащане с NFC на слушалките когато са свързани с телефона през блутуда ?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*