Алберт Попов: Страхотен фен съм на технологиите и всичко мобилно

Броени дни преди стартовете от Световната купа по ски в Банско имаме удоволствието да разговаряме с най-добрия български скиор Алберт Попов. Какво очаква от състезанието на „наш терен, какви са целите му, има ли любимци сред колегите си и какви технологии най-често използва – вижте какво сподели младият талант специално за блога на А1.

  1. Алберт, в момента си може би най-обсъжданата спортна личност в България. Очакваше ли да постигнеш тези резултати, за които доскоро можехме само да мечтаем?

Още от малък мечтая и знам, че мястото ми е да карам ски сред най-добрите и че ще се състезавам в стартове от Световната купа. През годините съм тренирал много и съм вървял по пътя, който води до тук. Щастлив съм, че успехите идват един по един.

  1. Сега Световната купа идва в България и феновете са се заредили с големи надежди – тежат ли ти? Какво представяне очакваш от стартовете в Банско?

На стартовете в Банско, дисциплината, в която ще участвам, е гигантски слалом. В тази дисциплина все още не съм направил пробив в топ 30 и засега целта все още е тази. Надявам се да имам възможността да покажа на наш терен това, на което съм способен.

  1. Много от големите имена в спорта използват социалните мрежи, за да бъдат по-близо до феновете. Ти разчиташ ли на тях и ако да, в кои мрежи си най-активен?

Намирам социалните мрежи за един лесен и удобен начин да достигна до приятелите си и до хората, които се интересуват от това, с което се занимавам. Предимно качвам информация и снимки в профилите си във Facebook и Instagram. Може да ме последвате!

  1. Говорейки за големи имена – две от звездите на твоя спорт – Аксел Лунд Свиндал и Линдзи Вон сложиха край на своите бляскави кариери. Ти имаш ли любимци сред бившите и настоящите скиори и с какво ти допадат?

Гледам с интерес ските, моите конкуренти и състезатели, дори от дисциплини, в които не се състезавам. От всеки един има какво да се научи. Конкретни идоли нямам, но бих казал, че определено се кефя на “изненадите” в едно състезание, било то завръщаща се звезда, млад талант или намеса в обичайните заподозрени от неочакван играч.

  1. Спортът се промени много през последните години – технологиите навлязоха в помощ на спортистите. Ти ползваш ли някакви по-специални устройства или софтуер в своята подготовка?

В редовните си тренировки не ползваме нищо по-специално от видео анализ и време-измервателна уредба. Но е имало и специални тренировки, в които сме измервали време за реакция, сила на натиск, проследявали сме пътят на погледа по време на спускане и други по-специални параметри, които изискват по сложна и специфична технология, но аз не съм запознат с детайлите.

  1. Извън ските – фен ли си са технологиите? Кои са дигиталните джаджи и решения, които ползваш най-често?

Страхотен фен съм на технологиите и всичко мобилно, вероятно заради многото пътувания, които ми се налагат. Като всеки млад човек основно използвам телефона си. Постоянно съм в движение и за мен е важно смартфонът който ми подарихте от А1 да работи бързо, да е в добро покритие и да изпълнява много функции. През останалото време ползвам често и лаптопа си.

  1. Разкрий на нашите читатели основните съставки в своята рецепта за успех.

Успехът, не само в ските, според мен е комбинация от упоритост, здрава работа, постоянство, подкрепа от близките и добър екип, от който да бъдеш част.


И тази година А1 ще бъде генерален спонсор на стартовете от Световната купа по ски, които ще се проведат от 22 до 24 февруари в Банско. От 2009 г. насам телекомът подкрепя всички състезания от Световната купа по ски и сноуборд, които са се организирали в България. В специалната промо зона А1 е подготвила за феновете на ските най-различни интерактивни игри, които могат да им донесат много дигитални награди и зимни аксесоари.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*