MWC 2019: сгъваеми, 5G и 5-камерни смартфони

Казват, че в икономиката има периоди на „загряване“ и „охлаждане“, които циклично се редуват. Нещо подобно се случва и с най-голямото изложение за мобилните технологии в света – Световния мобилен конгрес, който се провежда традиционно в края на февруари в Барселона. Миналогодишното изложение бе забележително слабо откъм представени иновации. Затова пък тазгодишното издание се очертава наситено с дебюти не просто на нови модели, а на нови технологии.

Samsung

MWC 2019 MWC 2019: сгъваеми, 5G и 5-камерни смартфони А1 БлогSamsung обича да поддържа напрежението преди мобилния конгрес, поради което тънем в слухове и очаквания. Очакваме там да дебютира Samsung Galaxy S10. Предвижданията са за три модела – S10, S10 Plus, както и нов, бюджетен S10E. Очакваме и Galaxy S10X с 6,7-инчов екран. А най-вече очакваме технологията на сгъваемия телефон на Samsung, която и без друго вече предизвика доста вълнения в световната технологична общност.

Sony

MWC 2019 MWC 2019: сгъваеми, 5G и 5-камерни смартфони А1 БлогГолямата новост, която чакаме от Sony по време на MWC 2019, е знаковият телефон Sony Xperia XZ4. XZ4 би трябвало да пристигне с 6,5-инчов екран с пропорции 21:9, което предлага по-голямо удобство при гледане на видео и държане на телефона в една ръка. Има основание да се очаква и компактна версия на телефона.

Най-сетне, очаква се моделът да има три камери – изглежда компанията най-сетне се поддава на масовата тенденция да се правят телефони с по няколко камери. Зад тях навярно ще има 52-мегапикселов сензор за по-добра чувствителност за снимане на тъмно и по-добър HDR.

LG

MWC 2019 MWC 2019: сгъваеми, 5G и 5-камерни смартфони А1 БлогОчаква се на MWC 2019 да се появи LG G8 ThinQ, включващ Snapdragon 855 и Infineon REAL3 сензорен чип за предната „селфи“ камера. Това би трябвало да осигурява по-бързо и по-точно разпознаване на лицето в сравнение с настоящите подходи на база изкуствен интелект. Моделът ще използва и „вибрационна решетка” за високоговорител, вграден в предното стъкло, с цел осигуряване на превъзходен звук.

Таят се много надежди, че LG ще даде своя принос в сферата на телефоните със сгъваем дисплей. Пак LG се очаква да бъде и сред първите, които ще покажат 5G устройства.

Huawei

MWC 2019 MWC 2019: сгъваеми, 5G и 5-камерни смартфони А1 БлогHuawei вече е сред най-големите имена в света на мобилните устройства и не е странно, че всички гледат със затаен дъх какво ще покаже. Очаква се на мобилния конгрес фирмата да атакува пазара със свой модел сгъваем телефон, както и с 5G устройства. Данните са повече от оскъдни, но на наскоро провелото се изложение Balong 5000 Huawei обяви, че ще покаже 5G сгъваем телефон по време на MWC 2019. Да, правилно – Huawei ще комбинира двете най-важни тенденции на съвременния мобилен свят в един смартфон. И най-вероятно това ще е „гвоздеят на програмата“ тая година.

Nokia

Nokia винаги показва приятна гама от достъпни телефони на MWC, но тази година всички очи са насочени към нейните водещи амбиции. Говори се, че ще дебютира Nokia 9 PureView с безумния набор от 5 (словом: пет) камери.

Да, пет камери ще са нещо, което ще стане хит през 2019 г. и връзката на Nokia с ZEISS за оптиката, която се вгражда в камерите, може да даде на компанията първия наистина конкурентен телефон, откакто HMD Global стана лицензиант за името и започна да произвежда марковите телефони под Android.

MWC 2019 MWC 2019: сгъваеми, 5G и 5-камерни смартфони А1 Блог

Motorola

Motorola си има своите фенове и сега се очаква, че марката Motorola RAZR отново ще изгрее – този път под формата на сгъваем телефон. Това очевидно ще се свърже с оригиналното брандиране на RAZR като ултраготин сгъваем телефон от началото на 2000-те.

Не-обичайните заподозрени

Отвъд отбора на „обичайните заподозрени“, които ще ни зарадват на мобилния конгрес, има и други имена, които навярно ще се разпишат в хрониката на интересните новини.

Xiaomi е една от марките, на които се гледа с любопитство. Очаква се фирмата да представи 5G версия на Mi Mix 3 и евентуални други 5G устройства.

Oppo е друго име, от което се очаква да покаже сгъваем телефон. Има и слухове, че фирмата подготвя телефон с 10x оптичено увеличение чрез използването на „перископни лещи“.

Със сигурност поне още някой голям азиатски производител ще намери начин да предизвика големите в смартфон-индустрията. Можем да се надяваме в технологичната надпревара достойно да се включат и европейски производители, нахъсани и мотивирани от доминацията на азиатските лидери. MWC 2019 обещава да ни стане доста интересно тази година!

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*