Huawei Mate X: сгъваемият 5G смартфон с диагонал 8 инча!

Той е 5G, той се сгъва на две, той има огромен 8-инчов дисплей – Huawei Mate X е вече факт.

Това е телефон, разработен за свързаните хора. “Днес ние разчитаме много на смартфоните си – четем, сърфираме, плащаме, споделяме, публикуваме, снимаме, работим, пазаруваме”, заяви Ричард Ю, президент на дивизията за потребителски продукти в Huawei. “Искаме все повече и повече от него – да има готин екран, да е компантен и лесно преносим, да има супер-свързаност, да има яка батерия”.

Е, Huawei Mate X отговаря на всичко това. Той има 6,6-инчов дисплей от едната страна и 6,38 от другата, които заедно стават един цял дисплей: когато се разгъне, това чудо се превръща в огромен екран с 8 инча диагонал! С подобен размер той става рекордьор, тъй като няма друг сгъваем телефон, който достига такава площ. Рамките са нищожно тънки, което впрочем не пречи на устройството да има и селфи камера.

 Huawei Mate X: сгъваемият 5G смартфон с диагонал 8 инча! А1 Блог

 Huawei Mate X: сгъваемият 5G смартфон с диагонал 8 инча! А1 Блог

Всъщност сгъването на телефона се случва по метода “гръб към гръб”, тоест OLED дисплеят остава външна повърхност при затварянето. Самата прегъвка има над 100 компонента, които са патентовани. Разработването им е отнело 3 години, призна Ричард Ю.

Благодарение на патентования механизъм телефонът се сгъва подобно на портмоне, без обаче прегъването да довежда до разместване на части от двете “половини”. Именно това инженерно постижение е отнело 3 годиини за разработване.

Въпреки, че е сгъваем, Mate X е много тънък: той е с дебелина само 5,4 мм на единичния панел и общо 11 мм в сгънат вид.

Маte X има най-мощния 5G модем, според Huawеi, благодарение на който може да изтегли 1 GB видео за 3 секунди. С достойна бързина ще става и зареждането на устройството: нужни са му 30 минути за зареждане на 85%, а батерията е 4500 mAh. За целта компанията е разработила и ново “суперзарядно”, именувано “Supercharge”.

Наред с това телефонът има четец запръстови отпечатъци в бутона за включване, 8GB  RAM и  512GB за съхранение.

Цената, която производителят обяви на Световния мобилен конгрес, е 2299 евро.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*