3 луди смартфон приложения за експериментатори

Интересни, практични, забавни, абсурдни, екзотични – най-различни са приложенията и устройствата, които се появяват на бял свят по време на Световния мобилен конгрес. Тази година навечерието на конгреса направи впечатление с три такива апликации.

Колелото на Фукушима

За щастие това колело няма общо с катастрофата в електроцентралата във Фукушима. Става дума за светодиодни ленти, които се вграждат в колелото на велосипеда и светят в тъмното. Базовата им задача е да правят велосипедиста видим отдалеч, за да предотвратяват инциденти. Със смартфон приложението, което управлява тази система, могат да се оформят и атрактивни движещи се светлинни изображения. Така велосипедът може да се окаже рекламоносител. Същото смартон приложение може и да показва интересните места в града, така че който е дошъл с велосипед на ново място, да знае накъде да се насочи.

Умната четка за зъби

Е, колко точно е умна може да се поспори, но не може да се отрече, че е екзотично да си миеш зъбите и да гледаш на смартфона как точно се случва това. Сензорите в четката за зъби сигнализират кои зъби са докоснати и с каква сила. Ако натискате прекалено много, приложението ще ви предупреди, че прекалявате. Ще мери колко време търкате и колко точно сте изтъркали. Работи се и по създаването на модел, който разпознава дали имате кариес, за да ви предупреди навреме.

Месарят

смартфон приложения 3 луди смартфон приложения за експериментатори А1 БлогАко обичате да експериментирате в кухнята, то има и приложение, което може да ви казва в реално време колко точно добре опечен е стекът във фурната ви. Дори да сте в състояние да прецените това на око, друго си е да забучите сензор в мръвката и да гледате на дисплея на смартфона си колко се е сгорещило месото и до каква степен се е сготвило. Създателите на това приложение се кълнат, че то обещава перфектни резултати всеки път.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*