LG V50 ThinQ идва с двоен екран, ръкомахаме пред G8

LG реши да остане далеч от надпреварата при телефоните със сгъваемите дисплеи на Световния мобилен конгрес тази година: предложението на компанията в категорията “пето поколение” е за смартфон с двоен дисплей, разработен за игри, видео и много забавления.

LG V50 ThinQ

Видимо 5G идва с пълна скорост и новият модел LG V50 ThinQ е готов именно за петото поколение комуникации. Гордост на компанията е, че е разработен съвместно с Qualcomm, което му дава увереността, че своя отпечатък са оставили майсторите на 5G технологията. Това означава и че вътре в телефона са скрити Snapdragon 855 чипсет и модем X50 5G.

Смартфонът е наличен с 6,4-inch QHD+ OLED дисплей, но той може да се удвои посредством специфичен “калъф”, в който ляга корпусът на устройството и се свързва с втори 6,1 инчов дисплей. Сгъването до някаква степен прави референция към сгъваемите телефони, които са “върхът” на тазгодишния конгрес, но само бегло.

За разлика от сгъваемите дисплеи, показани от Samsung и Huawei покрай конгреса, моделът на LG не търси как да формира “гигантски” екран с цялостна, почти квадратна картина – реално двата екрана работят солово. Все пак комбинацията от тях е добре дошла за любителите на игри.

Пак за тях е добра новина и вградената 4 000 mAh батерия. Това не е най-голямата батерия, за която знаем, но е добро обещание за телефон, който работи интензивно цял ден.

Интелигентната камера пък може лесно да сканира баркодове, QR кодове и други системи за машинно четене, като веднага разчита текстовете посредством вграден OCR.

LG G8 ThinQ

Заедно с V50 ThinQ дебютира и G8 ThinQ, при който ръкомахането във въздуха е основна отличителна черта.

LG V50 ThinQ LG V50 ThinQ идва с двоен екран, ръкомахаме пред G8 А1 Блог

Първо телефонът се отключва с биометрика, но не каква да е, а сканиране на вените на ръката! В LG казват, че мрежата от вени в човешкото тяло е уникална, както са пръстовият отпечатък и ирисът. За да сработи системата, потребителят трябва да поднесе дланта си на 15-ина сантиметра пред камерата.

Управлението на любимите приложения също е безконтактно, с махване от разстояние. Ето тук вече движенията на потребителската ръка започват да приличат на заклинателните жестове на магьосник от филм, тъй като активирането на това управление предполага известно присвиване на пръстите.

Софтуерният модул, който се управлява с безконтактни жестове, засега може да включва само две приложения. Те се избират от самия потребител. Има, разбира се, надежда, че ще станат повече.

Допълнение към новостите е фактът, че при този модел самият дисплей служи за “колонка” за озвучаване.

Най-сетне и Z-камерата допринася за удоволствието от смартфона, тъй като осигурява повече рязкост и дълбочина на цветовете при снимане. Вграденият софтуер пък позволява добавянето на “blur” ефект при снимането на видео.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*