Sony Xperia 1 вкарва “про” снимане в смартфона (видео)

Вярна на стремежа да даде максимум мултимедийни забавления в ръцете на потребителите, Sony изстреля Xperia 1 на Световния мобилен конгрес, вкарвайки в смартфона професионални снимачни функции, които ще зарадват любителите на всякакъв тип видеосъдържание.

Като професионалните камери

Първото, което прави впечатление в новия флагман, е съотношението 21:9, което “идва” от мултимедийния свят. Със сигурност Sony не е първата компания, която прави това, но ходът определено е в полза на тези, които гледат много съдържание онлайн и е гарниран с няколко приятни други екстри за мултимедийни удоволствия.

Софтуерната система Cinema Pro пък позволява на потребителя да снима видео и да настройва много неща по него “в крачка”, точно както би правил с камера от професионален клас.

Пак от професионалните камери на Sony идва и функцията за автофокус върху очите при снимане на човек: фокусната точка вече не е просто лицето, а точно очите – това, което професионалните оператори и фотографи избират за фокус, когато снимат.

Sony Xperia 1 Sony Xperia 1 вкарва “про” снимане в смартфона (видео) А1 Блог

10 кадъра в секунда

С тази функционалност могат да се снимат по 10 кадъра в секунда.

За да се случва всичко това, софтуерът е подкрепен с подходящ хардуер: тройка камери, от които едната е 12-мегапикселова стандартна със стабилизация (OIS), втората е 12 MP телефото леща също с OIS, а третата – 12 MP суперширокоъгълна.

Дисплеят не отстъпва по-назад. Той е с 6,5 инчов диагонал и е първият в света 4K OLED екран на смартфон. Освен това поддържа HDR10.

“Под капака” има достатъчно мощ, за да може да работи всичко това. Xperia 1 идва с процесор Qualcomm Snapdragon 855, съчетан с  6GB RAM и 128 GB пространство за съхранение. И ако това се стори недостатъчно някому, има и слот за MicroSD.

Захранването идва от 3 300 mAh батерия, което може би ще е предизвикателство, предвид наличието на 4K дисплея, но това предстои да се види.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*