Багата преди двубой №2 в UFC: Мачът няма да стигне до съдийско решение

Благой Иванов – Багата излиза за своя втори двубой в UFC. Съперник на най-добрия ни MMA боец този път ще бъде опитният Бен Ротуел. Галавечерта, в която двамата ще се изправят един срещу друг започва в 3:00 сутринта в неделя и както обикновено ще се излъчва на живо в ефирa на MAX Sport 2 и онлайн като pay-per-view на live.a1.bg. Готов ли е Багата за този мач, какво научи от своя дебют в организацията, кои са любимите му бойци там и как смята, че ще се развият нещата срещу Бен Ротуел – вижте какво сподели той специално за блога на А1.

Предстои вторият ти мач в UFC – как се чувстваш преди него и какви са очакванията ти?

Чувствам се добре. Подготвен съм отлично за този мач, а и най-важното – здрав съм. Очакванията ми са, че ще успя да победя и да постигна своя първи триумф в най-голямата организация за смесени бойни изкуства – UFC.

Изправяш се срещу опитен боец – Бен Ротуел – какво знаеш за него?

Това, което мога да кажа за Бен Ротуел е, че той е един от най-опитните бойци в тежка категория на UFC. Състезава се в организацията от близо 10 години. Има победи над наистина доста сериозни имена – надделявал е над легендата Марк Хънт, нокаутирал е Алистър Овърийм. Освен сериозния опит, той е здрав физически, умее да заключва съперниците си по най-различни начини и сменя три гарда по време на бой. Големият минус за него сега е, че не се е качвал на октагона от почти 3 години и мисля, че това ще наклони нещата в моя полза. 

Успя ли да извлечеш ползи от първия свой мач в организацията срещу Жуниор Дос Сантос? С какво той беше полезен за теб?

Категорично да – въпреки загубата, въпреки това, че не бях напълно здрав физически, успях да извлека ползи от този мач. Основното е това, че изиграх пълни 5 рунда. Знаете, че всеки от тях трае по 5 минути и общата продължителност на такъв двубой е предизвикателство за всеки боец. Освен това още в дебюта си в UFC имах шанса да се изправя срещу бивш шампион на организацията – това ми даде представа за нивото на бойците в тежка категория на UFC. Определено мога да кажа, че Жуниор Дос Сантос е преодолим съперник за мен. 

Тренираш в един от най-титулуваните MMA клубове в САЩ – American Kickboxing Academy – с имена като Даниел Кормие и Кейн Веласкес. Успяваш ли да надградиш бойните си умения с тяхна помощ?

Опитвам се да извлека колкото се може повече ползи от тези класни състезатели. Даниел Кормие е контузен и скоро не сме тренирали заедно. С Веласкес направихме няколко тренировки, но имайте предвид, че повечето от нас се готвят за мачовете си по индивидуална програма със собствени спаринг партньори. Със сигурност има какво да се научи от всеки един боец на American Kickboxing Academy.

Стилът на кой състезател от UFC ти допада най-много? Защо?

Много са бойците, които си струва да се споменат. В съзнанието ми винаги изниква едно име –  Кейн Веласкес. Той беше изключително популярен, когато пристигнах за първи път в САЩ през 2010 г. и точно в този период беше неговата „трилогия” с Жуниор Дос Сантос. Феновете на UFC още говорят за мачовете, които те изиграха помежду си.

Следиш ли останалите галавечери от UFC? Ако да, какво ти прави най-силно впечатление?

Това, което прави първо впечатление е, че смесените бойни изкуства се развиват с много бързи темпове. Дори не е необходимо да коментираме, че като организация всичко в UFC е на много високо ниво. Присъствам на повечето гала вечери, които се провеждат в Лас Вегас, защото живея там – мога да кажа, че заради своята атрактивност MMA привлича все по-сериозен интерес.  

И този път ще има много български фенове, който няма да спят, за да те гледат на живо? Твоят призив към тях?

За пореден път бих искал да благодаря на феновете за подкрепата – усеща се и ми дава сили. Във всеки мач излизам да се бия за тях и за България. Въпреки, че идваме от малка държава, българските бойци имаме какво да покажем на света. И този път съм готов да разкрия най-доброто от себе си.  

Имаш ли прогноза за това как ще завърши твоя мач.

Мисля, че ще победя Бен Ротуел преди да изтекат трите рунда независимо дали ще го нокаутирам или ще го заключа.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*