AR и VR – бъдещето в модата?

Технологиите са навсякъде около нас и не спират да ни изненадват. Доказаха го последните модели сгъваеми смартфони и нямаме търпение да научим какво ще се случи после. Днес обаче ще насочим прожекторите върху модната индустрия, която също доста добре може да се възползва от новите възможности, визираме и AR и VR. Брандовете осъзнават това и много от тях използват технологиите изцяло в своя полза, оставяйки едно страхотно преживяване у потребителите си.

Не е тайна, че всъщност това е тенденцията – новото поколение, т.нар. Милениъли и Генерация Z, пазаруват чрез преживявания и за да ги спечелят, брандовете трябва да се развиват най-вече технологично. Което не говори добре за онези, които в последните 8-10 години не са обновили нито физическите, нито онлайн магазините си.

Могат ли обаче AR и VR наистина да увеличат продажбите или са просто поредната тех-мания?

мода AR и VR – бъдещето в модата? А1 Блог

Накратко, да, могат. Според проучвания, 40% от хората са готови да платят повече за даден продукт, ако го „изпитат” предварително чрез AI. И как няма, това улеснява доста нещата. Особено за онези с натоварено ежедневие и постоянно бързащи, да можеш да пробваш желаните дрехи, без дори да ги обличаш, би спестило супер много време.

Смеем да твърдим, че дамите са по-облагодетелствани от новите технологии, тъй като с няколко клика, могат да се видят с къса коса, червена коса, по-тънки вежди или различен вид грим и така по-лесно да изберат, ако целят промяна. За по-суетните мъже има също такава опция.

мода AR и VR – бъдещето в модата? А1 Блог

Още една положителна страна е, че такива приложения успяват да съберат достатъчно данни и да насочат бизнесите кое е най-важно за техните клиенти. Е, следващия път не се учудвайте, когато на пазара излезе точно продуктът, който толкова отдавна сте търсили, или някои магазини изведнъж са ви станали доста комфортни и приятни!

Ще изкарат ли AR и VR потребителя от физическите магазини?

Зависи как брандовете успеят да се възползват от тях и какви цели си поставят. Преживяването може да бъде още по-страхотно и на място, а възможностите са безкрайни. Наистина безкрайни. Единственото, което ограничава, е човешкото съзнание и колкото повече свобода си дадат брандовете, толкова по-добре за тях.

А какво се случва в България?

По света тези технологии никак не са нови и често могат да се срещнат. В България тенденциите са по-различни и брандовете наблягат на удобствата в магазините, удобната и бърза поръчка онлайн и доброто клиентско обслужване.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*