5 полезни смартфон приложения

За смартфон приложения сме писали не веднъж, но хубавото е, че при тях винаги има какво ново да се каже и научи. Днес ви представяме няколко приложения, които ще направят живота ви по-спокоен, по-подреден, по-отговорен и една идея по-одухотворен.

Headspace: Meditation & Sleep

През 2019 година започваме да обсъждаме все по-често и свободно темата за психичното здраве, затова първото ни предложение е Headspace: Meditation & Sleep. Приложението се превръща в твоя персонален гид към менталното здраве и щастие – помага ти да се съсредоточиш, да дишаш спокойно и да бъдеш уравновесен чрез различни техники за медитация. Само за няколко минути дневно можеш да се научиш как да тренираш ума и тялото си да облекчават стреса в тежък работен ден или да се подготвиш за пълноценен сън. Доброто психично здраве и бистрата мисъл ти позволяват да разгърнеш потенциала си, да си пълноценен сред семейството и приятелите си, на работното място и в обществото, и разбира се, да изразяваш различни и адекватни емоции. Просто седни, успокой се, дишай и следвай инструкциите на Headspace.

смартфон приложения 5 полезни смартфон приложения А1 Блог

Google Play   App Store

Moovit: Bus Times, Train Times & Live Updates

Придвижването от точка А до точка В е основна част от живота в града, а Moovit е приложението, което събира на едно място най-важната информация за градската мобилност, за да планираш лесно своето пътуване. След изтеглянето му получаваш оптимизирани маршрути до твоята крайна дестинация с подходящите видове превозни средства, както и достъп до картите и разписанията на обществения транспорт в реално време.

смартфон приложения 5 полезни смартфон приложения А1 Блог

Google Play   App Store

Splitwise

Всички сме изпадали в неловката ситуация, в която трябва да подсетиш приятел за парите, които си му дал назаем преди няколко месеца. Или пък живееш със съквартиранти, често излизате с приятели или с колеги на обяд и някой е платил цялата сметка. Splitwise ти помага да разделите сметките в домакинството, да разпределите по равно разходите за почивка с група приятели или ти напомня да върнеш жеста на колегата, който ти е взел обяд предишния ден. С помощта на мобилното приложение или на уебсайта можеш също лесно да следиш баланса по сметката ти, да видиш за какво харчиш най-много и да получаваш известия за предстоящи плащания.

Google Play   App Store

Civi

Мобилното приложение Civi присъства задължително в смартфона на всеки активен гражданин на България. Само с един клик можеш да пуснеш жалба или оплакване за нередност, а екипът на Civi ще се погрижи общината да отстрани проблема. Приложението ти дава възможност да подкрепиш вече съществуващи жалби и да следиш прогреса им. На публичната стена получаваш новини и известия за съществуващи проблеми. Как работи? Виждаш социален проблем, снимаш го с телефона си и го изпращаш към Civi с описание и локация. Техните оператори обработват получения сигнал, предават го на компетентни юристи, които го оформят в официална жалба, а Общината реагира в законоустановения срок и задейства отговорните страни, които решават проблема.

Google Play   App Store

Storytel

смартфон приложения 5 полезни смартфон приложения А1 Блог

Обичаш да четеш книги, но все не намираш време? Storytel е едно от приложенията, което ще се хареса на всички любители на книгите – то предоставя възможност да слушаш или четеш книги на български или английски езици от богата виртуална библиотека със световни заглавия от всеки жанр. Приложението работи с месечен абонамент на приемлива цена, особено за хората, които постоянно са с книга в ръка.  Storytel разполага и със сайт, където всеки може да разгледа каталога от заглавия, разделен по жанрове.

Google Play   App Store

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*