Заедно даряваме незабравими мигове на децата, израснали в приемни семейства

Снимки: Радич Банев

За никого не е тайна, че ние в А1 обичаме успехите. Освен това уважаваме хората, които стоят зад тях. Затова с нескрито задоволство станахме част от празника на абитуриентите на „Национална асоциация за приемна грижа“ (НАПГ), който неслучайно нарекохме „Вечер на успелите“.

абитуриенти НАПГ Заедно даряваме незабравими мигове на децата, израснали в приемни семейства А1 Блог

С музика, топли думи, нескрити усмивки и сълзи от радост посрещнахме зрелостниците на НАПГ, отгледани в приемни семейства. Подкрепяме асоциацията вече осем години и знаем колко много труд изисква мисията им – да осигурят грижа и закрила на децата, които растат извън домовете на биологичните си семейства. Знаем и че много от децата са минали по нелек път, за да стигнат дотук, затова успехът им е още по-значим.

абитуриенти НАПГ Заедно даряваме незабравими мигове на децата, израснали в приемни семейства А1 Блог

Постарахме се да превърнем вечерта в истински празник, който ще остави хубави спомени у абитуриентите и ще отдаде нужното внимание на техните приемни семейства, на екипа на НАПГ и всички хора, които като нас са открили смисъла в това да развиваме приемната грижа в България. „За мен е чест, че А1 подкрепя каузата на организацията вече осем години и заедно даваме шанс на момичетата и момчетата в България да растат в здравословна семейна среда и да развият пълния си потенциал“, каза представителят на А1 по време на събитието Биляна Дражева, която подари от името на компанията смартфон на всеки от младежите и добави: „Ние не инвестираме само средства, ние инвестираме своите емоции и разбирането ни за това, че обществото има нужда от подкрепа“.

Своите приветствия към младежите от сцената отправи и председателят на НАПГ Мирослав Долапчиев, който разказа за своите трудности, които са го направили успешен предприемач и сподели, че образованието е ключът към  справянето с бедността и изолацията. Сред гостите на събитието бяха и заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева и евродепутатът Андрей Ковачев. След официалната част на програмата, празникът продължи с изпълнения на живо от младите таланти от „Гласът на България“ Рафаел Пашов и Деница Караславова.

абитуриенти НАПГ Заедно даряваме незабравими мигове на децата, израснали в приемни семейства А1 Блог

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*