Развиваме се и правим света по-хубав ЗА1

снимки: Рой Себастиан Хил

През лятото на 2019 г. посрещнахме първите участници в инициативата “А1 лятна академия“, която дава възможност на изявени младежи от водещи университети и гимназии да се включат в обучения и реални проекти на А1.

снимки: Рой Себастиан Хил

Освен да потопим специализантите в света на технологиите и да им дадем знания, които ще им помогнат да се справят успешно с бъдещите си работни ангажименти, ние, като социално ангажирана компания, имаме за задача да ги научим да бъдат отговорни и инициативни хора. Именно затова, отвъд обученията и проектите в работна среда, се стараем да ги докоснем и до значими каузи, които ще им помогнат да се изградят не само като успешни професионалисти, но и като личности, които търсят смисъл и искат да бъдат полезни на обществото.

Ето защо в разгара на лятото ги направихме част от мисия (съвсем не тайна) в подкрепа на Зоологическа градина – София. 13 момичета и момчета запретнаха ръкави и с общи усилия почистиха и освежиха няколко зони в зоопарка. С тяхна помощ кътчетата, които имаха нужда от внимание, придобиха много по-приветлив вид, а общите пространства в зоопарка се превърнаха в по-красиво и приятно място – както за обитателите му, така и за всички малки и големи посетители.

Заедно с отбора добротворци на А1 беше Георги Стаматов, бивш стажант в А1 и понастоящем  младши специалист „Привличане на таланти и развитие“ в компанията, който сподели: „Това е изцяло доброволчески труд. Инициативата е готина и забавна, тъй като прекарваш време с твоите колеги. Може да се нарече и тиймбилдинг в някакъв смисъл. А най-хубавото е, че правиш нещо полезно“. Георги е сред младежите, които след завършване на стажантската си програма в А1 продължиха кариерния си път в компанията.

снимки: Рой Себастиан Хил

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*