Есента идва с нова интерактивна ТВ платформа – A1 Xplore TV

С настъпването на есента сякаш носталгията по отминалото лято се засилва. И макар щедрото слънце в първите дни на октомври да помагаше преходът да е плавен, то неминуемо трябва да се примирим, че „отива си лятото – идва есента”.

Но вместо да се поддаваме на есенна меланхолия, предлагаме да се фокусираме върху всички положителни неща, които новият сезон носи. Най-накрая идва време да посегнем сериозно към натрупалата се купчина с книги, която чака на нощното шкафче, както и да наваксаме с новите сезони на любимите сериали и филмовите премиери, които сме пропуснали.

A1 Видеотека

A1 Xplore TV Есента идва с нова интерактивна ТВ платформа – A1 Xplore TV А1 Блог

Есента е и моментът, в който даваме старт на новата ни интерактивна телевизионна платформа – A1 Xplore TV. Тя комбинира функционалностите на интерактивната телевизия със стрийминг услуги. От една страна потребителите ще могат да записват, да връщат назад, да спират на пауза и да гледат минали предавания, а от друга – ще могат да избират сред редица хитови филмови заглавия от секцията А1 Видеотека.

4K Ultra HD канали

A1 Xplore TV Есента идва с нова интерактивна ТВ платформа – A1 Xplore TV А1 Блог

За първи път в България зрителите ще могат да се насладят на канали в 4K Ultra HD резолюция. Първоначално платформата ще поддържа пет такива канала с разнообразна тематика, които ще предложат на зрителите по-детайлно изображение и по-наситени цветове.

Сред предимствата на новата телевизионна платформа са улесненото и интуитивно меню, в което търсенето по ключови думи е изцяло в полза на потребителя – може да се търси по конкретно предаване или име на филм, актьор, режисьор и др. Освен това най-накрая ще има отговор на вечния въпрос: „Какво да гледаме?”. Изкуственият интелект, който платформата използва, ще предлага съдържание за гледане на база на това какви предавания и филми сте гледали досега, както и какво сте търсили.

Над 210 канала

A1 Xplore TV Есента идва с нова интерактивна ТВ платформа – A1 Xplore TV А1 Блог

В зависимост от абонаментния план, на разположение могат да бъдат над 210 канала, 63 от които в HD качество, които ще бъдат подредени тематично по категории – информационни, кино, музикални, кулинарни и т.н. Всяко едно телевизионно предаване ще бъде преобразувано във видеотеката на платформата, която ще включва и редица хитови филми от големия екран. По този начин привържениците на домашния уют ще имат възможността да събират семейство и приятели на домашни киновечери.

А1 Xplore TV GO

A1 Xplore TV идва с уеб версия и мобилно приложение А1 Xplore TV GO, за да може да се гледа от компютър, смартфон или таблет. За по-голямо удобство платформата се синхронизира между отделните устройства – така ако сте започнали да гледате дадено съдържание на едно устройство, но сте прекъснали по някаква причина, спокойно може да продължите там, докъдето сте стигнали от друго устройство.

Новата платформа е достъпна за клиентите на А1 България от 1 октомври 2019 г. и може да се заяви както в магазините на компанията, така и онлайн на А1.bg.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*