Кой „роботи“ в А1 в Деня на народните будители?

На 1 ноември отворихме вратите на А1, за да посрещнем децата на служителите в компанията и да ги запознаем с професиите на техните майки и бащи. 180 момичета и момчета на възраст между 6 и 12 години щурмуваха офиса на А1 в рамките на инициативата „Гордея се с труда на моите родители“, която тази година премина под знака на роботите. Освен че научиха интересни подробности за няколко професии в технологичния сектор, децата „роботиха“ усърдно и всеки създаде свой собствен мини робот, направен от материали за рециклиране.

Шестима колеги, представляващи различни отдели на А1 влязоха в ролята на лектори и разказаха на гостите ни какво, защо и как правят на работното си място. В компанията на колегите Камелия Бесова и Яна Вуйчева от направление „Маркетинг“ децата са потопиха в света на финансите и научиха как са се справяли с управлението на парите нашите баби и дядовци и как това се случва днес, когато плащанията се извършват с едно движение на ръката.

А1 Гордея се с труда на моите родители Кой „роботи“ в А1 в Деня на народните будители? А1 Блог

След това заедно с Ива Костова от дирекция „Обслужване на клиенти“ влязоха в обувките и на клиентите на А1, които с помощта на А1 Видео помощник могат не само да опишат проблема си, но и да го покажат, като така спестят време и усилия както на себе си, така и на колегите от дирекция „Обслужване на клиенти“.

А1 Гордея се с труда на моите родители Кой „роботи“ в А1 в Деня на народните будители? А1 Блог

Следващата среща на младежите и девойките беше с Людмила Атанасова и Михаил Семерджиев от отдел „Фиксирани услуги“, от които разбраха как се случва чудото на телевизията и по-конкретно на A1 Xplore TV.

А1 Гордея се с труда на моите родители Кой „роботи“ в А1 в Деня на народните будители? А1 Блог

Последната мислена отбивка беше в „Център за ремонт и диагностика“, където посетителите ни разбраха от мениджъра на центъра Димитър Иванов колко важна роля има рециклирането – и за бизнеса, и за опазването на планетата ни.

А1 Гордея се с труда на моите родители Кой „роботи“ в А1 в Деня на народните будители? А1 Блог

Младен Маркоски – старши директор „Финанси“, и Симеон Донев – старши директор „Маркетинг“ посрещнаха децата в кабинетите си, за да им разкажат лично за работата и отговорностите си в А1. Разбира се, посрещането беше придружено с много лакомства и изненади за нетърпеливите мъници, които огласиха коридорите на централния ни офис с весел смях.

 А1 Гордея се с труда на моите родители Кой „роботи“ в А1 в Деня на народните будители? А1 Блог А1 Гордея се с труда на моите родители Кой „роботи“ в А1 в Деня на народните будители? А1 Блог

А1 се включва в инициативата „Гордея се с труда на моите родители“, организирана от Българската мрежа на Глобалния договор, за шеста поредна година. Целта на събитието е да покаже на децата, че трудът е важна ценност, и че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*