6 приложения на Office 365, които правят работата по-лесна

Office 365 предлага пълен списък с инструменти, които помагат за продуктивната работа на милиони хора по света. Всъщност офис пакетът е незаменим помощник не само в работните процеси, но и в ежедневието на много хора. Дори редица домакинства водят семейните си финанси именно с помощта на Excel, създават забавни колажи на PowerPoint, пишат своите текстове във Word или пък водят комуникация с близките си чрез Outlook.

Съвсем естествен процес е регулярното обновяване на приложенията, което включва както промяна на интерфейса, така и добавяне на нови функционалности, които да подобряват работата с тези програми и да улесняват още повече нашето ежедневие. Ако използвате версия 365 на Microsoft, то тази статия е точно за вас. Представяме ви няколко функции, които със сигурност ще улеснят работата ви с приложенията и ще я направят още по-продуктивна, лесна и забавна.

Колективна работа в реално време (Word, Excel, PowerPoint)

Вече имате възможността да работите няколко човека едновременно по един документ и да виждате промените на колегите си в реално време. Макар тази функция да не е уникална за Microsoft като цяло, тя значително улеснява работата в екип. За да я използвате трябва да запишете файла си в OneDrive или SharePoint, за да могат колегите ви да работят по него с вас. Друг начин е да споделите файла директно от съответното приложение, благодарение на интегрираната странична лента (бутона Share).

Power Map превръща данни в карта в Excel 

Power Map е част от мощните и интерактивни функции за визуализиране на данни в Excel, които са подобрени с Power BI, решението за анализиране, визуализиране и споделяне на данни. С Power Map можете да превърнете редове от данни в 3D интерактивна карта, като очертаете географски и времеви данни върху глобус или персонализирана карта. Можете да показвате изменението им във времето и да създавате визуални обиколки, които да споделяте с други хора.

Presenter Coach – репетирайте презентациите си 

Презентирането не трябва да е нервно и уморително. Presenter Coach в PowerPoint използва силата на изкуствения интелект (AI), за да помогне на бизнес професионалисти, учители и студенти да станат по-ефективни и успешни презентатори. Presenter Coach дава обратна връзка в реално време за подобряване на уменията за публично говорене. След всяка репетиция получавате отчет, който включва статистика и предложения за подобрения. Програмата отчита използването на твърде много паразитни изрази като „например”, „аа” или „хм”, индикира, когато просто четете слайдовете и дава полезни съвети, които ще подобрят презентационните ви умения. Presenter Coach се активира от Slide Show менюто, като изберете Rehearse with Coach. След това избирате Get started в долния десен ъгъл и може да започнете своята презентация. Presenter Coach е съвместим с Microsoft Edge версия 15 или по-нова, Chrome версия 52 или по-нова и Firefox версия 52 или по-нова. Понастоящем Presenter Coach работи само на английски.

Използване на мишката като лазерен указател в PowerPoint 

Както стана въпрос преди малко, когато ви предстои презентация е редно да се концентрирате върху нея и съдържанието ѝ, а не върху странични технически неща, като например дали на мястото, където ще проведете презентацията има пойнтер, дали ще има батерия, дали ще работи и т.н. Докато се намирате в режим на презентиране, чрез клавишната комбинация Ctrl + P можете директно да превърнете мишката си в лазерен показалец. Тази функция е част от PowerPoint от години, но наскоро беше интегрирана за устройства със сензорен екран. Можете да я активирате като задържите пръста или стилуса си надолу върху устройството, докато се появи червеният лазерен указател.

Microsoft Whiteboard – събирайте идеи, съдържание и хора

„Бялата дъска“ е още една функционалност на офис пакета, която ще помогне за по-продуктивната и креативна работа на екипа ви. От провеждане на brainstorming през project management, до провеждане на обучения, приложението ще отведе екипа ви още една стъпка напред по отношение на ефективното сътрудничество. Приложението може да превръща различните идеи в диаграми, фигури или 3D визуализации, можете да добавяте sticky notes, а всяка въведена промяна се запазва автоматично. Така лесно можете да проследите процеса на развитие на даден проект и да сте в течение с работата на екипа ви. Предварително създадените шаблони с различна структура дават възможност сами да изберете за какво да използвате програмата.

3D модели в помощ на ученици, учители и родители

Визуалното обучение е от съществено значение за ефективното обучение на учениците в дигиталната ера. 3D в Office позволява на всеки лесно да комуникира своите идеи, като вмъква свои собствени 3D модели или избира от съществуващата библиотека със съдържание. Office притежава десетки 3D модели, базирани на теми от образованието, както и планове за уроци по теми, включително география, биология и космос. Тези модели помагат на родителите и учителите бързо да предават разбираема и достъпна информация на учениците.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*