Нашият начин да учим

А1 Клуб на знанието приключи успешно поредната учебна година, в която хора от екипа на компанията предадоха знанията и уменията си на свои колеги.

В ерата на бързи промени става все по-важно за компаниите да насърчават непрекъснатото учене и развитие. Това е гаранция, че ще бъдат готови за бъдещето и ще създадат култура, в която новото ще се приема лесно, а хората бързо ще придобиват нови знания и умения. Защото такива със сигурност ще са им необходими. Дори има термин за тези, които успяват – „учещи организации“.

Е, и ние в А1 смело можем да се наречем учеща организация. Разполагаме с онлайн платформа с повече от 2 000 курса, разработени от водещи компании, както и с вътрешна библиотека със стотици заглавия. Организираме специализирани курсове според нуждите на различните функции в организацията. Обменяме знания и опит с всички колеги от A1 Group чрез вътрешна социална мрежа. Имаме и редица програми за учене и развитие, в които могат да се включат всички колеги. И те го правят. А най-любимата ни сред тях е А1 Клуб на знанието – възможност колеги да предадат знанията си по теми, в които са експерти, на свои колеги.

Наскоро клубът приключи успешно поредната учебна година. 41 колеги влязоха в ролята на лектори през 2019-а, като проведоха 83 обучения по 23 теми, свързани с бизнеса и тяхната професионална област. Сред тях са „Основи на интернет на нещата“, „SQL за начинаещи“, „Финанси за нефинансисти“, „Мобилна мрежа и услуги“, „Design Thinking“, „Управление на проекти“ и много други. В рамките на клуба е създадена и академия за търговски умения за акаунт мениджъри.

Близо 800 са колегите от компанията, които са се включили в обученията през годината, а нивото на удовлетвореност е 97%. Подобни резултати заслужават признание и нашите лектори го получиха на официалното закриване на учебната година.

снимки: Радич Банев

Главният ни изпълнителен директор Александър Димитров ги поздрави за желанието да помагат на колегите си да се развиват и им благодари за усилията и отделеното време.

ТВ и радио водещият Митко Павлов също се включи в събитието, за да сподели с лекторите своите трикове за говорене пред публика, както и някои интересни моменти от професионалната си кариера.

Колегите имаха възможност да покажат на практика уменията си да превръщат сложната материя в лесно разбираема, като се включиха в игра с разгадаване на кодове. Най-бързите от тях получиха специални награди – смартфон, таблет и лаптоп.

На финала лекторите получиха грамота и награда за участието си в програмата от старши директор „Човешки ресурси“ на А1 Миглена Узунова-Цекова.

снимки: Радич Банев

В очакване сме на следващата учебна година, за която си пожелаваме нови интересни обучения, които да ни помагат да продължим да се развиваме #ЗА1, и още повече желаещи да предават знанията и уменията си.

 

снимки: Радич Банев

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*