Дигитални решения за успешен бизнес

Искате ли доволни клиенти, нарастващи печалби и пазарен дял, мотивирани служители? Вероятно всеки собственик на бизнес би отговорил положително. Това са в обобщен вид ключовите цели на всяка компания по света, независимо от размера. Докато всяка фирма търси свои начини за постигането на тези универсални цели, то в 21-ви век необходимостта от дигитализиране на процесите е валидна за всички.

Процесът на дигитална трансформация изглежда сложен за голяма част от компаниите, затова е препоръчително те да се обърнат към надежден партньор за реализирането й. У нас все повече фирми се доверяват на услугите, които предоставя технологичната компания А1. В портфолиото си от дигитални услуги, А1 включва пълен набор от ICT решения, услуги за подобряване на онлайн присъствието, услуги за оптимизиране на бизнес процесите, както и решения за сигурност. А1 разполага с напълно автоматизирана платформа (marketplace), от която бизнес потребителите могат да закупят различен тип бизнес софтуер – от CRM и финансови приложения, Office 365 и останалите продукти на Microsoft, антивирусна програма и инструменти за създаване на собствен уебсайт. Те могат да получат и професионална консултация от експерти на А1, които да помогнат в процеса на дигитална трансформация на техния бизнес.

Наскоро А1 получи международния сертификат Cisco Gold Partner, който удостоверява експертизата на компанията в предлагането на цялостни ICT бизнес решения в Югоизточна Европа. Услугите на компанията, базирани на технологични решения на Cisco включва Cisco Umbrella, Cisco WebEx Meetings, А1 Smart Net, както и MPLS Cisco VPN. Портфолиото се разширява непрекъснато, като А1 не е само доставчик на тези решения, но предоставя и т.нар. Managed Service, т.е. извършва инсталация, интеграция, първоначална настройка и оказва висококвалифицирана поддържка за периода на договора с клиента.

Наред с многобройните ползи за бизнеса, в интернет пространството съществуват и сериозни заплахи. Това важи в още по-голяма степен за компании, които ежедневно боравят с чувствителни данни на своите потребители. Сигурността трябва да бъде от първостепенна важност, за да може потребителите да бъдат защитени когато, например, пазаруват онлайн или се регистрират в даден сайт. Риск има също и при ежедневната работа на служителите в компанията.

бизнес Дигитални решения за успешен бизнес А1 Блог

 Защита в дигиталната ера

Едно от ICT решенията, предоставяни от А1 в тази посока е Cisco Umbrella. Облачната платформа осигурява надеждна защита за корпоративната мрежа на компаниите от зловредното съдържание в интернет. Решението използва интелигентни функции, за да анализира, идентифицира и забрани достъпа на потребителите до опасни уебсайтове или заразени файлове. Cisco Umbrella дава възможност компаниите да блокират фишинг и злонамерен софтуер навреме, да идентифицират вече заразени устройства много бързо и по този начин да предотвратят системно изтичане или повреждане на данни.

Предоставяната от А1 услуга включва прилагане на предварително зададени политики за защита, които не позволяват на потребителите да посещават злонамерени уебсайтове или да инсталират рискови програми. Тя предоставя пълна видимост на интернет активността в реално време за всички устройства в мрежата, и дава отчети относно сигурността, използването, съответствието с приетите политики и инсталираните програми.

В допълнение, Cisco Umbrella осигурява защита преди злонамерена атака, по време на процеса и след атаката, като по този начин спомага онлайн процесите в компанията да останат защитени. Услугата е базирана върху облачна платформа, благодарение на което не се налага инсталиране на хардуер, както и поддръжка на софтуер от клиента.

Интелигентна и сигурна Wi-Fi мрежа за служители, клиенти и гости

Сред дигиталните услуги за успешен бизнес е и решението A1 Smart Net. То спомага за изграждане на интелигентна и сигурна Wi-Fi мрежа за служителите, клиенти и гости на компанията. Услугата използва Cisco Meraki устройства и интуитивна онлайн платформа за управление на Wi-Fi мрежата. Друго предимство на решението е възможността за централизиран мониторинг на мрежите във всеки от офисите на компанията, без да се налага в тях да има IT специалисти. Една от най-популярните характеристики на А1 Smart Net е създаването на начална страница (captive portal), която всеки потребител вижда при свързване с Wi-Fi мрежата. Компаниите могат да я персонализират със своето лого, както и да публикуват там актуална информация и по този начин да я използват като още един канал за комуникация със своите клиенти.

бизнес Дигитални решения за успешен бизнес А1 Блог

Дигиталните бизнес срещи

В динамичните процеси в една компания, често се налага планиране на множество срещи както с партньори или потенциални клиенти, така и с колеги от офиси, които могат да бъдат в друг град или държава. Решението предоставя възможност за видеоконферентни разговори с високо качество на звука и картината. Сред предимствата на услугата е възможността тя да се използва от всеки тип устройство – смартфон, лаптоп, таблет или компютър. В допълнение, удобният интерфейс за управление и възможностите като споделяне на документи и приложения и запис на срещите, спомагат за продуктивността и улесняват комуникацията.

Предимство на Cisco Webex е и функцията People Insights. Тя позволява на всеки участник да разбере повече за събеседниците в разговора. Сред опциите е и интеграцията с календари и пълно синхронизиране между тях, както и създаването на лични стаи (Personal rooms) за организиране на бързи онлайн срещи. Всичко това се предоставя от глобалната платформа на Cisco, което гарантира допълнителна сигурност. Предоставяната от А1 услуга идва и с възможност за инсталиране и конфигуриране на професионално оборудване за видеоконферентни зали с HD качество, които в комбинация с високоскоростен интернет от А1, осигуряват цялостно решение на компаниите за по-добри и съвременни дигитални решения за развитие на успешен бизнес.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*