Чакащи с нетърпение флагманите или „Влюбени в отстъпките“

Това са двата типа потребители на високите технологии у нас. А и не само у нас. Дебелите книги по икономика ни казват, че на пазара виреят различни образи. Имаме иноватори и ранно мнозинство, които с нетърпение чакат да видят най-новите предложения. От другата страна са късното мнозинство и по-търпеливите клиенти.

В онлайн магазина на А1 винаги се стремим да имаме предложения и за двете групи. Въпросът е – от кои сте вие и как да намерите нещото, което ще ви направи щастливи.

Радост за очите на иноваторите

Със сигурност любителите на бранда Samsung са чакали с притаен дъх обявяването на новата серия S20 от технологичния гигант. Корейският производител не разочарова, като представи три иновативни бижута – Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ и – черешката на тортата – Galaxy S20 Ultra.

Eкипът на А1, както винаги, стартира кампанията си за предварителни поръчки на трите устройства броени минути след официалното им обявяване. Но, ако си сред иноваторите на пазара – вече знаеш това. Остава да чакаш доставките на поръчаните телефони до адресите на желаещите.

Нека обаче бъдем честни. Не всеки има финансовата възможност (или желанието) да си закупи топ устройство преди всички. Много наши клиенти пък търсят устройства за възрастни родители или за децата си. (За които новата S-серия нa Samsung не е най-добрата идея…).

Радост и за влюбените в отстъпките

Играта на думи не е случайна. Говорим за най-новата разпродажба в онлайн магазина на А1.bg, наречена „Влюбени в отстъпките“. Започва край деня на влюбените, но ще продължи чак до 3 март. Това е отговорът за тези, които си казват, че ще изчакат „малко“.

Ако и ти си сред тях – следващите редове ще са ти по-важни. Разпродажбите от този тип са точният момент, за да направиш покупката, която планираш. Серията Samsung Galaxy S20 е в полезрението на всички медии, но точно сега цените на миналогодишната версия са по-ниски от всякога. Безспорно Samsung Galaxy S10+ e сред най-интересните предложения в разпродажбата, но далеч не е единственото.

Сега например е моментът да се възползваш от предложението на Motorola за комплект от смартфон плюс смартфон. Точно така – на една цена получаваш и Motorola One Macro и Motorola Moto E6 Plus. Сделките не стават по-добри от това. Освен ако… не споделим информация от кухнята на онлайн магазина, че до края на промоцията ще се появят и нови предложения.

А кое всъщност е по-добре

Добре, ще кажете че казаното дотук не е ново. По-важният въпрос е кое е по-хубаво. Да бъдеш иноватор или да очакваш устройствата да започнат да се предлагат с големи отстъпки. Този въпрос няма еднозначен отговор. Няма как да е иначе, при все че решението е винаги строго индивидуално. Това, което може да имате предвид обаче са някои критерии, по които да решите към коя група принадлежите.

Първо – да си иноватор е въпрос на стил и на имидж. Притежаването на флагман от последно поколение отдавна не е просто заради нуждата да говориш по телефона. Това ти дава възможност да бъдеш на гребена на вълната и да си винаги в час с новите тенденции. Имиджът е важен за хората в бизнеса, за тези, които комуникират с технологично грамотни клиенти и партньори. Това може да звучи пресилено за много хора, но е абсолютна истина.

Всъщност, ако ти звучи пресилено и трудно можеш да си представиш такава ситуация, то може би си част от втората група. Не ни разбирай погрешно. „Влюбените в отстъпките“ хора не са с нищо по-лоши от иноваторите. Те просто нямат потребност от това да купуват скъпи неща, веднага след като са излезли. Те също са важни за А1 и именно за тях се стремим да имаме адекватни предложения през цялата година.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*