Как да създадете свое собствено емоджи

Милиарди емоджита се изпращат ежедневно в социалните мрежи. Забавно е, лесно е и може да се използва за почти всеки повод. И макар на пръв поглед да изглежда, че има адски много емоджита, от които да избираме, нека си го кажем – понякога просто няма емоджи за точното изражение на лицето ви.

А знаете ли, че може да изпратите свое собствено, персонализирано емоджи – с точния цвят на косата или очите ви, с рамката на очилата или пък със същия стайлинг на брадата ви.

С други думи, можете да създавате емоджита с всички различни цветове на косата, тонове на кожата, лунички. Ограничени сте само от въображението си. Споделяме ви лесни начини да създадете свои персонализирани емоджита в зависимост от устройството, което използвате.

Android устройства

Ако сте потребител на устройство с операционна система Android, най-лесният начин да създадете свое мини емоджи-копие е чрез клавиатурата на Google – Gboard.

Повече устройства работят с нея по подразбиране, но ако не я откривате в менюто с настройките, най-вероятно първо трябва да я изтеглите от Google Play Store или да актуализирате версията, която сте свалили.

След като активирате настройките на Gboard, вече сте готови да създавате и изпращате персонални емоджита. Ето как да го направите:

 1. Влезте в платформа за съобщения или социална мрежа и отворете текстовото поле
 2. Докоснете иконата на стикерите в долната част
 3. Докоснете иконата Emoji Mini
 4. Изберете „Добавяне“ на вашите миниаватари
 5. Направете си селфи, като спазвате зададената рамка
 6. След това приложението ще анализира чертите на лицето ви и ще създаде вашето мини изображение
 7. Можете допълнително да персонализирате емоджито, за да изглежда точно като вас – да промените формата и цвета на лицето, цвета на косата и прическата, да добавите лунички, очила, пиърсинг и много други
 8. Докоснете „запазване“ в горния десен ъгъл
 9. Вашите персонализирани емоджита са готови

Устройства с iOS

Създаването на персонализирано емоджи на устройства с iOS също е много лесно и сходно като механика. Ето какво трябва да направите:

 1. Отворете Съобщения или социална мрежа на вашето iOS устройство
 2. Докоснете иконата за ново съобщение в горния десен ъгъл на екрана
 3. Изберете иконата на Memoji с три глави
 4. Докоснете иконата „+” отляво, за да получите празно платно
 5. В случая не се изисква да правите селфи, а директно моделирате вашето емоджи – започвате с тон на кожата, лунички, скули и други детайли по лицето
 6. Следвайки менюто, изберете своята прически, форма и цвят на веждите, очите, носа, устата, добавете бижута и други аксесоари
 7. След като стигнете до секцията с шапки, вашето емоджи е готово

Важно е да отбележим, че тестовете ни с различните модели на iPhone, които имаме в екипа, протеха с… променлив успех.  Със сигурност може да кажем, че описаното по-горе важи за версии 12 и по-нови.

Samsung Galaxy

Ако често пращате селфита и емоджита на приятелите си и сте притежател на Samsung Galaxy устройство, също има лесен и директен начин да се превърнете в емоджи. Ето как става:

 1. Отворете камерата и след това докоснете AR Emoji (възможно е да се намира на различно място в зависимост от модела и версията на софтуера, но най-често ще откриете в „Още”)
 2. Докоснете Създай Емоджи и следвайте инструкциите на екрана
 3. Направете си селфи
 4. Следва да изберете тяло (мъж, жена, момче или момиче сте)
 5. И сега е ред на най-забавното – персонализирайте собственото си емоджи
 6. Когато приключите, докоснете Напред и след това – Готово, за да запазите емоджито си

Имайте предвид, че тази функция е достъпна само за моделите с операционна система Android 9.0 и по-нова

Мобилни приложения/апликации

Съществуват и множество специално създадени приложения в app сторовете на Apple и Google, като съветът ни е да четете коментарите на потребителите и да следите рейтинга на приложенията, преди да изберете какво да свалите.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*